Ny beredskabsdirektør ansat

Ledelse

13/1/15 12:42

Suleman Haider

Byrådene i Allerød, Hørsholm, Rudersdal, Helsingør og Fredensborg har besluttet at etablere et nyt fælles beredskab – Nordsjællands Brandvæsen, som et nyt selskab, der trådte i kraft 1. januar 2015. Byrådene og Beredskabskommissionen besluttede endvidere at ansætte en ny beredskabsdirektør.

Til det nye selskab har beredskabskommissionen til aften valgt den nye direktør. Blandt 27 ansøgere er valget faldet på 46-årige Lars Rosenwanger, der har stor erfaring med beredskabsområdet og ledelse. Lars kommer fra en stilling som beredskabschef i Frederiksberg Kommune, har været leder siden 1993, har en diplomuddannelse i ledelse og har oprindeligt sin lederuddannelse fra beredskabsstyrelsen.

Lars tiltræder 1. marts som beredskabsdirektør i det nye selskab. Her bliver han chef for ca. 300 medarbejdere, og referer til beredskabskommissionen.

Lars er den rette til jobbet, fordi han kan stå i spidsen for at samle de tre tidligere beredskaber i et nyt Nordsjællands Brandvæsen, og sikre den rette synergi og innovation i det nye selskab med udgangspunkt i den relevante erfaring, som han har med sig.

Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan præsentere vores nye direktør Lars Rosenwanger. Lars er den helt rigtige mand i spidsen for vores nye beredskab. Han kender området indgående og har de relevante lederkompetencer til at få tre beredskaber til et blive et beredskab. På vegne af beredskabskommissionen kan jeg sige, at vi glæder os til et nyt moderne beredskab med Lars i spidsen.", siger Benedikte Kiær, formand for Beredskabskommissionen.

Det bliver en utrolig spændende opgave at fastholde det bedste fra de tidligere enheder, og skabe et nyt professionelt beredskab i Nordsjælland” siger Lars Rosenwanger, og tilføjer ”jeg glæder mig til at løfte denne opgave i tæt samarbejde med de 5 kommuner og ikke mindst organisationens mange dygtige ledere og medarbejdere”.

Lars har med 25 års beskæftigelse i redningsberedskabet erfaring fra en række forskellige lederstillinger i både stat og kommuner, bl.a. som operativ chef i Frederiksberg Kommune og beredskabschef i Birkerød Kommune.

Lars er gift og har to børn, og bor i Birkerød.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.