Myggefund: Ingen grund til bekymring

Bæredygtighed

20/10/14 8:16

Nick Allentoft

Fundet af en myggeart i et vandhul ved Greve Strand giver ikke anledning til bekymring. Myggearten er kendt for i Sydeuropa at kunne sprede infektioner, men der er ikke fundet virus i myggen i Greve, og der heller ikke er grund til at tro, at myggen har virus med sig.

I nyhedsudsendelsen 21 Søndag på DR1 i går aftes blev der omtalt et fund af en i Danmark hidtil ukendt myggeart i et vandhul ved Greve Strand. Myggearten er kendt fra det sydlige Europa, hvor den har givet anledning til spredning af infektioner ved overførsel af virus fra dyr til mennesker.

Myggearten er fundet af DTU Veterinærinstituttet, som understreger, at der hverken er fundet virus eller grund til at tro, at der er virus i myg i Greve.

”Jeg forstår godt, hvis man kan blive bekymret over fundet af den hidtil ukendte myggeart her i Danmark”, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget Henrik Stuckert. ”Men jeg mener, at vi kan tage det helt roligt. Vi har været i dialog med både DTU Veterinærinstituttet og embedslægeinstitutionen, og ingen af de to instanser mener, at der er grund til bekymring. Men hvis der senere på grund af fund af virus skal ske en bekæmpelse af myggene, må det være en national opgave”.

DTU Veterinærinstituttet oplyser, at myggen er fundet i et lille vandhul nær Olsbækkens udløb ved Greve Strand.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce