Myggefund: Ingen grund til bekymring

Bæredygtighed

20/10/14 8:16

Nick Allentoft

Fundet af en myggeart i et vandhul ved Greve Strand giver ikke anledning til bekymring. Myggearten er kendt for i Sydeuropa at kunne sprede infektioner, men der er ikke fundet virus i myggen i Greve, og der heller ikke er grund til at tro, at myggen har virus med sig.

I nyhedsudsendelsen 21 Søndag på DR1 i går aftes blev der omtalt et fund af en i Danmark hidtil ukendt myggeart i et vandhul ved Greve Strand. Myggearten er kendt fra det sydlige Europa, hvor den har givet anledning til spredning af infektioner ved overførsel af virus fra dyr til mennesker.

Myggearten er fundet af DTU Veterinærinstituttet, som understreger, at der hverken er fundet virus eller grund til at tro, at der er virus i myg i Greve.

”Jeg forstår godt, hvis man kan blive bekymret over fundet af den hidtil ukendte myggeart her i Danmark”, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget Henrik Stuckert. ”Men jeg mener, at vi kan tage det helt roligt. Vi har været i dialog med både DTU Veterinærinstituttet og embedslægeinstitutionen, og ingen af de to instanser mener, at der er grund til bekymring. Men hvis der senere på grund af fund af virus skal ske en bekæmpelse af myggene, må det være en national opgave”.

DTU Veterinærinstituttet oplyser, at myggen er fundet i et lille vandhul nær Olsbækkens udløb ved Greve Strand.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.