609 elever arbejder en uge med industriproduktion

Velfærd

05/11/13 1:27

Freja Eriksen

28 syvende klasser fra Hedensted Kommune får i uge 46 en smagsprøve på arbejdslivet ved at arbejde med produktion. Torsdag den 14. november får de besøg af Lars Løkke.

”Hands On Produktion – Innovation New Ideas” (HOP-IN) er titlen på et helt unikt projekt, hvor formålet er, at eleverne finder ud af sammenhængen mellem læring i skolen og det at finde jobs i lokalområdet.

”Med produktionsugen håber vi at give vores folkeskoleelever en forståelse for, hvad det højere formål med skolen egentlig er, nemlig at lære så tilpas meget, at man bliver klar til uddannelse eller job. Eksempelvis i produktionssektoren”, fortæller koordinator Lars Mikkelsen.

Eleverne er klassevis tilknyttet en af de 26 virksomheder, der deltager i projektet. Ugen starter med besøg hos virksomhederne, hvor eleverne i samarbejde med virksomhedens kontaktpersoner skal arbejde i seks interessegrupper: Økonomi, Hands On, Sprog & Kommunikation, Arbejde med mennesker, Entreprenørship og Markedsføring. Eleverne støttes desuden af 8 lærerstuderende fra UCL-læreruddannelsen i Jelling.

Tirsdag formiddag underviser studerende/elever fra Learnmark Horsens (HHX, HTX og EUD) og Horsens Produktionsskole ud fra princippet om "ung til ung" 7. Klasseeleverne i de seks fagområder, ligesom de resten af ugen bemander en af HTX udviklet internetbaseret faglig hot-line, hvor eleverne kan få hjælp og faglig sparring.

De næste 2 ½ dage danner klasserne ”virksomheder”, der hver især skal komme med et forslag til et produkt, der kan sættes i produktion. Grundmaterialet er 30 delelementer , som virksomhederne har leveret – hver gruppe får samme ”startsæt” af materialer.

De 2 ½ dage foregår i et par historiske produktionshaller, der i øvrigt skal huse kommunens store erhvervssatsning Dansk Produktions Univers. Torsdag kl. 12-13 kommer Lars Løkke på besøg i hallerne for at overvære elevernes arbejde. Torsdag aften kulminerer HOP-IN med en ”Nytårskur”, hvor eleverne i overværelse af deres virksomhedskontakter, unge undervisere fra ungdomsuddannelserne, forældre og 35 lærere præsenterer deres bud på et produkt. En komité uddeler priser til de bedste bud.

”Styrkelse af produktionserhvervet er en af de centrale nøgler til bevarelse af fremtidens velfærdssamfund. Samtidig er det afgørende at vores børn og unge er forberedte på det arbejdsliv, der venter dem. Projekter som dette giver dem et bedre udgangspunkt for de valg, de skal tage efter endt folkeskole”, siger formand for Børne-, Undervisnings- og Kulturudvalget Ole Vind.

Temaugen sker i et samarbejde mellem lokale virksomheder, Ungdommens Uddannelsesvejledning, Learnmark Horsens (HHX,HTX og erhvervsuddannelserne), Horsens Produktionshøjskole, UCL-læreruddannelsen i Jelling og naturligvis overbygningsskolerne samt erhvervsafdelingen i Hedensted Kommune.

I uge 47 følges op med en elektronisk spørgeskemaundersøgelse blandt eleverne for at tjekke deres viden om innovation og produktion – og naturligvis for at høre til deres oplevelse af hele projektet. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.