App’en der gør det lettere at blive voksen

Velfærd

10/10/2014 11:32

Suleman Haider

Iværksættere aktiverer innovationen hos 164 skoleelever fra Holstebro Kommune som start på en konkurrence om at udvikle den bedste idé til en mobil-app.

Ophavsmanden til Wupti.com, Claus Kristensen, lokale iværksættere og kommunens udviklingskonsulent skærper 8.- 9. klassernes iværksættertrang og innovationsevne med et arrangement i erhvervsparken Nupark i Holstebro den 21. oktober 2014, kl. 8.30 – 12.20.

Samtidig er dagen startskud til en konkurrence om at udvikle en mobil-app i samarbejde med en lokal virksomhed.

Innovationsdebatten

Bliv inspireret til mere innovation i Innovationsdebatten og bogmærk temasiden med fokus på innovation

Kommer i produktion

Der er 25.000,- kr. på højkant til udvikling af den mest innovative løsning på opgaven ”Software der gør det lettere at blive voksen.”

Præmien fra Færchfonden er ikke kolde kontanter, men at ideen bliver til virkelighed - klar til download.

Konkurrencen har en konkret problemformulering og præcise krav til elevernes projektideer. Efter innovationsdagen er det op til hver enkelt skole og klasse, hvordan de griber konkurrencen an. Der deltager tre skoler – Sct. Jørgens Skole, Rolf Krake Skolen og Vinderup Realskole.

Bedømmelsen foretages af skolefolk og repræsentanter for erhvervslivet, og vinderen kåres den 16. december 2014.

Vinder-app’en færdigudvikles i første omgang til Android-platform af Human Time A/S, som har en IT-udviklingsafdeling i Holstebro. Firmaet skal på kort tid færdiggøre produktet, så det gør ikke noget, at det ideen er enkel, fortæller it-udvikler, Henrik Jessen, der er klar til samarbejdet med de noget yngre kunder:

- Det er først og fremmest vigtigt, at de unge kan beskrive deres idé ultrakort, og så derefter udfolde projektet gennem en præsentation. Og det er ikke nødvendigvis dem med it-teknisk flair, som vinder.

Hvad vil det sige, at noget er innovativt?

Innovationsdagens oplægsholdere skal inspirere elever til både at tænke ud af boksen og til at brainstorme på løsninger til mobile applikationer. Men dagen handler også om at få indsigt i, hvad der skal til for, at ideer bliver til forretning, forklarer skolekonsulent Lars Borst Hansen fra Holstebro Kommune:

- Det er alle tiders mulighed for eleverne. De får kendskab til iværksætternes verden, kommer ud af klasselokalet og møder virksomhederne på deres hjemmebane. Vinderne kommer konkret til at samarbejde med erhvervslivet om udviklingen af mobil-applikationen, så det er faktisk helt i tråd med skolereformens element - Den åbne skole.

Om oplægsholderne:

  • Claus Kristensen er succesfuld iværksætter og ophavsmand til Wupti.com – webshoppen, som på rekordtid blev Danmarks største online forhandler af forbrugerelektronik og hårde hvidevarer. Han fortæller bl.a. om baggrunden for sin iværksætterkarriere.
  • Thomas Kragelund er iværksætter i Holstebro og står både bag webbureauet MCB og grafikbureau Remove the Background, der er en international virksomhed med afdelinger i bl.a. USA, England, Tyskland og Vietnam.
  • Michael Andersen, der er udviklingskonsulent i ”Udvikling og Strategi” i Holstebro Kommune, fortæller om begrebet innovation Afdelingens mål er at udfordre og forny den offentlige sektor gennem innovation på alle niveauer i kommunen.

Innovationskonkurrencens præmie på 25.000 kr. er faktisk en innovationspris, som Færchfonden og Birn Fonden i Holstebro har fået af Nordea Fonden. Den giver de nu videre til eleverne i Holstebro Kommune.

Arbejdsgruppen for konkurrencen består af direktør for Nupark Peter Petersen, kommunikationskonsulent i Nupark Lene Kragelund, viceskoleleder Claus Mathiasen og lærer Allan Sørensen fra Rolf Krake Skolen og konsulent Lars Borst Hansen fra Holstebro Kommune.

Mest Læste

Annonce