Foreninger stod sammen om Giroen

07/05/2012 08:30

Horsens Kommune

Fire foreninger sikrede fantastisk giro-søndag i Thorsminde. - Det gik fantastisk. Vi var et sted mellem 3.000 og 4.000 mennesker.

Kasserer i Thorsminde Borgerforening, Gitte Pedersen, havde svært ved at få armene ned, efter at Giro d’Italia feltet var kørt over slusen søndag eftermiddag den 6. maj.

Fire foreninger gik under navnet Thorsminde Fællesforening sammen om at lave en folkefest ud af, at verdens næststørste og – efter mange kenderes mening - hårdeste cykelløb kom forbi. De fire foreninger er idrætsforeningen, borgerforeningen, jagtforeningen og Mindbocentrets brugerforening.

- Vores fisketallerkener var udsolgt i løbet af en halv time, og Vestkystens længste kaffebord med 40 forskellige slags kager, der var bagt og sponseret af byens borgere, blev også fortæret. Der har været en fantastisk opbakning til dette arrangement, og der er grund til en stor tak til de mange frivillige, der har taget en tørn både før, under og efter, understreger Gitte Pedersen.

Og så er det spejderne
I slutningen af juli i år tager Thorsminde Fællesforening en ny stor og endnu længere tørn. Det er, når byen lægger rum til aktiviteter for mange af de 35.000 spejdere, der deltager i Spejdernes Lejr 2012 med Holstebro Kommune som vært. Også den opgave går de fire foreninger og mange frivillige sammen om at løfte.

Ikke kun opbakningen og de mange mennesker til cykelløbet over slusen var god reklame for og markedsføring af Thorsminde. Dem, der fulgte TV-transmissionen fra etapen, så nogle fantastiske luftbilleder fra rytternes tur op over tangen med Vesterhavet på den ene side af klitterne og fjorden på den anden.

Selv garvede cykelløbs-kommentatorer som Jørgen Leth og Rolf Sørensen, der år efter år ser flotte billeder under sydligere cykel-himmelstrøg, var i den grad begejstrede for, hvad de fik at se langs vestkysten. Det var de mange millioner seere rundt omkring i verden sikkert også.

 

Mest Læste

Annonce