Social vejviser skaber overblik

04/03/2013 13:54

Kalundborg Kommune

Kalundborg Kommune har mange stærke frivillige sociale foreninger. Med den Sociale Vejviser kan du nu danne dig et overblik over foreningerne. Kig i vejviseren og se om der er en forening for dig!


De frivillige sociale foreninger udfører aktiviteter indenfor social og sundhedsområdet. Frivilligt socialt arbejde kan bestå af støtte, almen omsorg, opbygning af socialt netværk, fremme af livskvalitet, aktiviteter mv. Handlinger som kan give enkelte personer eller grupper en øget livskvalitet, velfærd eller omsorg.

Den Sociale Vejviser er en foreningsoversigt, som kan bruges af borgere der gerne vil gøre brug af en forenings tilbud. Derudover kan vejviseren også bruges som inspiration, hvis du har lyst til at yde en frivillig indsats i en forening. Med vejviseren kan du få et overblik over, hvilke foreninger du kan deltage i.
Du kan også bruge Den Sociale Vejviser, hvis der mangler et tilbud på et område, du brænder for og har lyst til at opstarte en ny forening.
I vejviseren er der en kort beskrivelse af, hvilke aktiviteter der er i foreningerne samt kontaktoplysninger.

Den sociale vejviser vil blive opdateret løbende.
- Det er kun de foreninger, vi i kommunen har kendskab til, som er med i vejviseren. Der er helt sikkert frivillige foreninger/initiativer derude, som vi ikke kender til. Så hvis der er nogen, der ikke er med i vejviseren, men laver aktiviteter på det sociale område, skal de endelig kontakte mig, udtaler frivillighedskonsulent Susanne Bach Rasmussen.

Du finder bl.a. vejviseren på Kommunens hjemmeside http://www.kalundborg.dk/Borger/Kultur-_natur_og_fritid/Frivillig/Frivillige_sociale_foreninger.aspx

- Målet er at få vejviseren ud på biblioteker, borgerservice og lignende, så man møder den i bybilledet. Derudover håber jeg på, at de kommunale medarbejdere via vejviseren, kan være med til at gøre borgerne opmærksomme på foreningernes mange muligheder. Foreningerne kan nemlig noget, som det offentlige ikke kan. Det frivillige arbejde handler på mange områder om at skabe et socialt netværk, slutter frivillighedskonsulent Susanne Rasmussen.

Mest Læste

Annonce