København har fundet ny direktør for socialforvaltningen

Ledelse

25/02/2016 15:05

Nick Allentoft

Kommunen har været i Social- og Indenrigsministeriet for at hente afløseren for Anette Laigaard, der efter ni år som administrerende direktør har valgt at gå på pension.

Nina Eg Hansen kommer fra en stilling som afdelingschef i Social- og Indenrigsministeriet, hvor hun har ansvaret for det samlede socialpolitiske område. 

Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har torsdag aften formelt godkendt, at Nina Eg Hansen bliver ny administrerende direktør pr. 1. marts 2016.

”Jeg er utrolig glad for, at Nina har takket ja til stillingen. Vi har dermed sikret os en af landets tungeste kapaciteter på det sociale område. København er igen blevet kåret til verdens bedste by at bo i, men det er ikke alle, der har en plads i fællesskabet. Jeg er overbevist om, at Nina med hendes store faglige indsigt er den rette til at løfte opgaven. Samtidig har hun et solidt kendskab til den kommunale virkelighed og til Københavns DNA, hvilket er helt afgørende for at lykkes med opgaven,” siger socialborgmester Jesper Christensen (S). 

Nina Eg Hansen er 43 år og uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Hun begyndte sin karriere som direktionssekretær i Danmarks Naturfredningsforening i 1999 og skiftede siden spor til socialområdet og Socialministeriet, hvor hun i en årrække var kontorchef med ansvar for en række sociale områder. I 2010 blev hun børne- og kulturdirektør i Ringsted Kommune. Der var hun frem til 2012, hvor hun blev direktør i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold med ansvar for det samlede socialpolitiske område. Med regeringsskiftet flyttede opgaven og Nina Eg Hansen tilbage til Social- og Indenrigsministeriet, hvor hun fungerer som afdelingschef. 

”Jeg har søgt jobbet, fordi jeg i den sociale indsats ser unikke muligheder for at give mennesker med særlige behov et værdigt liv og en plads i fællesskabet. København er landets største kommune. Derfor har København en særlig rolle og en naturlig forpligtigelse til at gå forrest i indsatsen for at skabe de rigtige løsninger,” siger Nina Eg Hansen.

”Jeg går til opgaven med ydmyghed, stolthed og høje ambitioner om, at den sociale indsats skal gøre en forskel. Jeg går også til opgaven med den tilgang, at hvis vi skal skabe markante resultater for borgerne, så er det helt centralt at inddrage alle involverede parter – ikke mindst borgerne selv.”

Nina Eg Hansen afløser Anette Laigaard, der efter ni år som administrerende direktør har valgt at gå på pension.

Mest Læste

Annonce