Nye opgaver til biblioteket: Lån en robotstøvsuger

Velfærd

06/11/15 11:58

Nick Allentoft

Som noget helt nyt er det nu muligt at låne mere end bare bøger på Køge Bibliotek.

Man kan på sit almindelige lånerkort eller med sit sygesikringsbevis låne små hjælpemidler til hjælp i køkkenet, en robotstøvsuger eller en knaplukker til at knappe blusen med. Man kan også få lov at prøve et skylle-tørre toilet på Køge Bibliotek.

”Livskvalitet og værdighed er to centrale begreber for vores indsatser på social- og sundhedsområdet og udstillingen og muligheden for at låne et hjælpemiddel med hjem er et af de initiativer, som rummer begge dele.” fortæller Dora Olsen, formand for Social- og Sundhedsudvalget og fortsætter:”Muligheden for at låne et hjælpemiddel skal give borgere med fx gigt eller dårlig ryg mulighed for at afprøve, hvad der kan gøre deres hverdag lettere og på den måde højne deres livskvalitet.”

Hjælpemidlerne lånes ved henvendelse til personalet, der også kan oplyse om hvor hjælpemidlerne kan købes. Udstillingen og udlån af hjælpemidler er et særligt og unikt tilbud, som ikke findes andre steder i landet.

”Vi kan alle få brug for hjælp og støtte til at klare hverdagens mange gøremål på et tidspunkt, men hvis vi får udbredt kendskabet til de mange smarte og forholdsvis simple og billige løsninger der findes, så vil der være nogle af de ting, der driller lidt i hverdagen, der bliver lettere fx ved hjælp af en knaplukker eller en karkludepresser.” Afslutter Dora Olsen.

Fakta

Følgende hjælpemidler kan lånes:

·         Stor knaplukker

·         Univeralåbner

·         Sugekopsgreb

·         Sort/rød gribetang

·         Skruelågsåbner

·         Robotstøvsuger

·         Påklædningsstang m.

·         Lille skruelågsåbner

·         Karkludspresser

·         Lup m. lys

·         Nøglegreb

·         Dåseåbner

·         Lågåbner

·         Selvåbende bøjlesaks

Strømpepåtager

 

Annonce