Kolding med i dysten om at blive Danmarks mest digitale kommune

Velfærd

09/09/2014 14:44

Suleman Haider

Konkurrencen om at blive Danmarks mest digitale kommune er gået i gang, og Kolding Kommune er med i kampen.

Det er Kommunernes Landsforening og Digitaliseringsstyrelsen der står bag konkurrencen, der skal få så mange borgere som muligt til at forholde sig til Digital Post inden skæringsdatoen 1. november.

”Løbende hen over efteråret har vi en række forskellige aktiviteter, der skal informere borgerne om overgangen til Digital Post og samtidig give dem mulighed for at tilmelde sig – eller blive fritaget. Vores aktiviteter skal nemlig også sikre, at de borgere, der ikke kan modtage Digital Post, bliver fritaget før den 1. november,” fortæller afdelingsleder i Kolding Kommune, Michael Jakobsen.

Kolding Kommune har desuden arrangeret en række aktiviteter målrettet de helt unge – blandt andet har de fået deres egen klassekonkurrence og mulighed for at vinde præmier når de deltager i en konkurrence med hashtagget #megadigi på Instagram.

”Netop nu tager vi på rundtur til alle ungdomsuddannelserne og folkeskolernes ældste klasser, for de unge er jo faktisk dem, der er længst bagud med tilmeldingerne, men der er også noget til den mere modne målgruppe af borgere, der endnu ikke er tilmeldt eller fritaget. For eksempel holder vi informationsaftener rundt omkring på kommunens plejecentre for både beboere og pårørende,” siger afdelingsleder i Kolding Kommune, Michael Jakobsen.

Det glæder Kommunernes Landsforening:

”Vi er glade for, at så mange kommuner bakker op om konkurrencen, der skal hjælpe danskerne med at bruge Digital Post. Jeg ser frem til at følge dysten og se hvem, der løber med førertrøjen i de forskellige kategorier,” siger Jane Wiis, direktør hos KL.

Vinderne af konkurrencen bliver kåret den 1. november på Post & Tele Museum i Købehavn. De tre vinderkommuner modtager to tablets, der kan trækkes lod om blandt de borgere, der er tilmeldt Digital Post den 1. november. Samtidig vil der i ugen op til kåringen blive fundet fem regionale vindere af kommunekonkurrencen.

Fakta om konkurrencen:

Kommunerne dyster mod hinanden i tre kategorier:

• ”Danmarks mest digitale kommune”: Den kommune, der har den største procentvise andel af borgere, som er tilmeldt Digital Post, når konkurrencen slutter. Det er hovedkonkurrencen, og i den konkurrence kårer vi også en vinderkommune i hver af landets regioner.

• ”Danmarks digitale slutspurter”: Den kommune, der i konkurrenceperioden opnår den største procentvise stigning i antallet af borgere tilmeldt Digital Post. Dvs. den kommune der er bedst til at ”spurte sig” til flere digitale borgere frem mod den 24. oktober.

• ”Danmarks mest digitale unge”: Den kommune, der har den største procentvise andel af borgere i aldersgruppen 15-24 år tilmeldt Digital Post, når konkurrencen slutter.

 

Mest Læste

Annonce