Indleder afskedigelsessag mod beredskabschef

Ledelse

09/10/2014 10:37

Nick Allentoft

Der er fremkommet nye oplysninger i sag om beredskabschef, så indledes en afskedigelsessag. Det begyndte med et bekymringsbrev fra to ansatte for et halvt år siden, og sker efter undersøgelser for 600.000 kroner.

Der er fremkommet nye oplysninger i sagen om Lejre Beredskab som betyder, at Økonomiudvalget i Lejre Kommune har besluttet at indlede en afskedigelsessag mod beredskabschef Per Boye.

To uvildige undersøgelser gennemgik i sommers forholdene i Lejre Beredskab, som følge af to ansattes ”bekymringsbrev” vedrørende arbejdsmiljøet og den daglige praksis i beredskabet.

             Læs også: Ansatte kritiserer undersøgelse af beredskab

Kommunernes Revision, BDO, gennemførte en revisionsmæssig undersøgelse og KL’s afdeling ”Jura og EU" gennemførte en tilbundsgående personalejuridisk undersøgelse af ledelses- og samarbejdsforholdene i og omkring beredskabet. KL anvendte, til deres undersøgelse en række interviews af ledere og medarbejdere.

Undersøgelserne resulterede i mere end 22 anbefalinger, med det formål at stramme op på arbejdsgange og retningslinjer i Lejre Beredskab. Økonomiudvalget besluttede på sit møde den 19. august 2014 at følge anbefalingerne i de to uvildige undersøgelser.

-      Grundlaget for Økonomiudvalgets behandling af sagen i august måned har ændret sig med de nye oplysninger, der nu er kommet frem. Det må vi forholde os til, og det har vi gjort ved at beslutte at indlede en afskedigelsessag mod beredskabschefen siger borgmester Mette Touborg og fortsætter:

-      Da der er tale om en personsag kan jeg ikke oplyse nærmere om, hvad det er for oplysninger.

Mest Læste

Annonce