Lejres borgmester flytter sit kontor ud til borgerne

Velfærd

28/8/19 7:41

Claes Amundsen

Torsdag flytter Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen sit kontor til Englerup for en dag. Det er første stop på en rundtur, der vil bringe borgmesteren til mange flere steder i Lejre Kommune.

Kontoret bliver indrettet i kommunens rullende mødested, Vores Sted-vognen.

”Jeg taler jo med mange forskellige mennesker i mit arbejde, men jeg vil alligevel gerne lidt mere systematisk ud til borgerne, så jeg får en endnu bedre fornemmelse af, hvad der rører sig dér, hvor livet foregår. Og forhåbentlig kommer jeg også i kontakt med nogle, der normalt ikke lægger vejen omkring rådhuset”, siger Carsten Rasmussen.

Lejre Kommune deler viden

Lejre Kommune er medlem af DenOffentlige og deler viden med hele Danmark. Læs mere fra Lejre her.

Lejre Kommune består af i alt 49 små byer og landsbyer. Borgmesterens rundtur er et led i bestræbelserne på at bringe det politiske arbejde tættere på borgerne og styrke samarbejdet om at udvikle kernevelfærden. Det var et behov, som det midlertidige Kernevelfærdsudvalg også pegede på, da det afleverede en række anbefalinger til Lejres kommunalbestyrelse i 2018. Andre initiativer i samme retning er muligheden for, at borgerne kan stille forslag til politikerne. Kommunalbestyrelsen inviterer også borgerne til fællesspisninger, såkaldte tallerkentræf. Og i næste måned begynder det nye landsbyudvalg sit arbejde.

”Alle emner kan tages op, når jeg er på besøg. Ordet er frit. Det vigtigste for mig er, at det er emner, som optager den enkelte”, tilføjer borgmesteren.

Torsdag slår han døren op til Vores Sted-vognen kl. 10. Fra kl. 10-12 og igen fra 16-18 er der åbent kontor, hvor alle kan lægge vejen forbi – uanset om de bor i Englerup eller et andet sted i kommunen. Og hvis nogen vil have et mere formelt møde, kan det foregå i tidsrummet kl. 12-16. Her kan det være en god idé at booke mødet på forhånd ved at skrive til Carsten Rasmussen på [email protected]. Vognen kommer til at holde på Englerup Gade tæt på krydset med Skovbrinken.

Planen for resten af borgmesterens rundtur er ved at blive lagt. Og hvis der er nogen, der gerne vil sikre sig et besøg, er de meget velkomne til at sende en invitation.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce