Lærerstuderende lærer af Lolland

Ledelse

18/04/2013 12:04

Lolland Kommune

På Toftegård Skole på Lolland har man de sidste år arbejdet med, hvordan IT og undervisning kan supplere hinanden. Nu skal de ud og vise de lærerstuderende, hvordan man gør.

Til dagligt er Karsten Sandau skoleansvarlig på Toftegård Skolen i Nakskov på Lolland. Men tirsdag d. 16. april 2013 er han inviteret til læreruddannelsen i Odense, hvor han skal stå foran et hold lærerstuderende. De lærerstuderende skal lære, hvordan man i den moderne folkeskole bruger video, Smartphones og fjernundervisning som helt naturlige dele af undervisningen.

Selv siger Karsten: ”Jeg glæder mig naturligvis til at skulle til Odense og møde de lærerstuderende. De er jo den kommende generation af lærere og så skal de også kende til de nyeste former for undervisning.”

Karsten Sandau fortæller om mulighederne med green-screen teknologi (video)

At Karsten Sandau er langt fremme med digitaliseringen af undervisningen, ser han som en naturlig del af udviklingen af den moderne folkeskole.

Han siger: ”Vi har været nødt til at følge med tiden. Her har det været nødvendigt at kigge på, hvordan vi kan engagere og motivere vores elever. Det gør vi blandt andet ved at lade eleverne lave videoer, bruge deres smartphones i undervisningen og ved at give dem mulighed for at følge undervisningen hjemmefra.”

Toftegård Skolen i Nakskov er en behandlingsskole for elever i vanskeligheder i folkeskolen. Den er en del af dagbehandlingstilbuddet Toftegård Lolland, som er et tilbud for børn, der har det svært.

Diana Christensen, der er decentral leder af Toftegård Lolland, siger: ”Jeg er meget glad for brugen af IT i undervisningen på Toftegård Skolen – særligt fordi vi har vist, at vi blandt andet ved hjælp af IT kan hjælpe børn og unge, som kan have det svært med skolen. Her kan vi se, at IT gør en forskel.”

Lolland Kommune indgår som projektpartner i et stort IT-projekt, støttet af Region Sjælland, hvor man netop vil se på de muligheder, der er i at anvende forskellige former for IT i undervisningen.

Mest Læste

Annonce