Ny direktør sætter punktum for generationsskifte i Mariagerfjord

Ledelse

04/01/2017 16:45

Daniel Holst

Mariagerfjord Kommune har ansat den direktør, der erstatter Jens Nørgaard, som har valgt at gå på pension.

Ansættelsen af Torben Ladefoged sætter punktum for det generationsskifte, som har været planlagt i de sidste par år. Torben Ladefoged bliver en del af en direktion på fire, som skal løfte det fælles tværgående ansvar for ledelsen og styringen af kommunens udvikling. Som ny direktør får han ansvaret for områderne Arbejdsmarked, Teknik og Miljø samt Kultur og Fritid.

- Det glæder mig, at et enigt ansættelsesudvalg har peget på Torben Ladefoged, som er en dygtig, erfaren og udviklingsorienteret lederprofil. Vi havde et meget stærkt ansøgerfelt, og Torben Ladefoged matchede bedst de høje krav, vi har til en direktør med ansvaret for Arbejdsmarked, Teknik og Miljø samt Kultur og Fritid, fastslår borgmester Mogens Jespersen.

- Jeg har store forventninger til samarbejdet med Torben Ladefoged. Vi er en veldrevet kommune, men vi har stadig et stort potentiale. Med Torben Ladefoged får vi en direktør, som har et stort netværk og engagement i Mariagerfjord Kommune. Hans baggrund og erfaring udenfor, men ofte i samspil med, den kommunale verden vil helt sikkert blive et væsentligt positivt bidrag til Mariagerfjord Kommunes fremtidige udvikling, supplerer kommunaldirektør Lars Clement.

Torben Ladefoged har mere end 20 års ledelseserfaring. De første 10 år i Rambøll Management, hvor han blandt andet var involveret i strategisk, organisatorisk, ledelses- og effektiviseringsmæssig udvikling af kommunale organisationer. De seneste 10 år har Torben Ladefoged været direktør for Erhvervsrådet i Mariagerfjord Kommune. Med støtte fra Mariagerfjord Kommune og opbakning fra næsten 500 medlemmer, har Torben Ladefoged haft som hovedopgave at levere effektiv erhvervsservice og aktiv erhvervsfremme i kommunen. Således har jobbet som direktør for Erhvervsrådet placeret Torben Ladefoged som en aktiv samarbejdspartner for alle de fagenheder, som han nu får ansvaret for.

- Jeg ser frem til at beskæftige mig med strategisk ledelse i endnu højere grad, end jeg gør i dag, mens jeg fortsat kan bidrage til at udvikle de områder, som jeg brænder for. Det bliver en spændende udfordring for mig som udefrakommende at arbejde i en kommunal organisation, som jeg indtil nu primært har betragtet udefra. Der er meget, jeg skal lære, men jeg tror også, at mine friske øjne og mit kendskab til områderne kan bidrage til at sætte yderligt fokus på gode løsninger i samarbejde med Byrådet, kolleger, medarbejdere, borgere og virksomheder, siger Torben Ladefoged.

Ansættelsesudvalget bestod af Økonomiudvalget og leder- og medarbejderrepræsentanter. Der var 23 ansøgere til stillingen.

Torben Ladefoged er 51 år og gift med Hanne, der er skolesekretær ved privatskolen Solhverv i Vebbestrup. Sammen har de to voksne børn på 21 og 25 år.

 

Mest Læste

Annonce