Odder Kommune skal have ny direktion

Ledelse

28/10/2014 09:51

Suleman Haider

Kommunaldirektør og socialdirektør er blevet indstillet til afskedigelse. Økonomiudvalget mener ikke de er de rette personer til at lede Odder Kommune.

Kommunaldirektør Kenth Halfdan Ferning og social- og kulturdirektør Jette Rud Knudsen er blevet indstillet til afskedigelse. Odder Kommune skal dermed have helt ny direktion, idet Mads Gammelmark, der er direktør for børn, unge, teknik og miljø, sagde sit job op i sidste uge.

Beslutningen om at indstille de to direktører til afskedigelse blev truffet af et enigt økonomiudvalg søndag aften. Mandag eftermiddag blev de orienteret om beslutningen, hvorefter de forlod rådhuset, idet de begge er fritaget for tjeneste.

Ikke de rette personer

Det er længere tids utilfredshed i organisationen, der er årsag til økonomiudvalgets beslutning. Borgmester Uffe Jensen har fået henvendelser fra både ledere og medarbejdere i organisationen om problemer med samarbejdet med direktionen, og da Mads Gammelmark indleverede sin opsigelse, gav det anledning en drøftelse i Økonomiudvalget om Odder Kommune har den rette ledelse.

- Konklusionen er, at vi ikke anser kommunaldirektør Kenth Halfdan Ferning og direktør Jette Rud Knudsen som de rette personer til at lede Odder Kommune, siger borgmester Uffe Jensen.

Rykke sammen i bussen

Det er endnu uvist, hvornår en ny direktion kan komme på plads.

- Nu skal vi drøfte hvordan vi skal organisere den nye ledelse i kommunen. Indtil det er afgjort, håber jeg, at alle kommunens ledere og medarbejdere ’rykker tættere sammen i bussen”, så vi sammen kan bringe Odder Kommune sikkert gennem de kommende måneder, lyder det fra Uffe Jensen.

Løn i opsigelsesperioden

De to direktører er begge kontraktansatte, og de har ifølge deres kontrakter krav på både løn i opsigelsesperioden samt en fratrædelsesgodtgørelse. Kommunaldirektøren har 12 måneders opsigelse og får en godtgørelse på ligeledes 12 måneders løn, i alt 2,6 mio.kr.. Socialdirektøren har seks måneders opsigelse og en fratrædelsesopgørelse på 12 måneders løn, svarende til 1,9 mio. kr.

 

Mest Læste

Annonce