Randers: Kommunaldirektør siger stop

Ledelse

27/9/16 7:54

Nick Allentoft

Kommunaldirektør i Randers Kommune, Hans Nikolaisen, har opsagt sin stilling til udgangen af oktober måned.

”Jeg har haft fem spændende år i Randers Kommune med et dejligt job og masser af udfordringer. I den periode, hvor jeg har været så privilegeret at arbejde i Randers Kommune, har kommunen, dens borgere og virksomheder undergået en positiv udvikling. Samtidig har de mange dygtige medarbejdere sikret en velfungerende kommunal organisation med et højt serviceniveau overfor borgere og brugere – og det vel at mærke til et fornuftigt omkostningsniveau sammenlignet med andre kommuner. Jeg bliver 60 år i 2017, og har af private grunde valgt at opsige min stilling med sigte på i højere grad at prioritere min familie og mine personlige interesser de sidste år på arbejdsmarkedet,” siger Hans Nikolaisen.

Hans Nikolaisen tiltrådte jobbet i 2011 på et tidspunkt, hvor Henning Jensen Nyhuus var borgmester.

”Jeg har oplevet at arbejde under skiftende politisk ledelse i Randers og har haft et fortrinligt samarbejde med begge borgmestre, både Henning Jensen Nyhuus og Claus Omann Jensen, og jeg har stor respekt for den politiske ledelse af kommunen,” fortsætter Hans Nikolaisen.

Det gode samarbejde har borgmester Claus Omann Jensen været meget glad for. Han tager beslutningen til efterretning.

"Jeg har sat utrolig stor pris på Hans Nikolaisens fagligt meget kompetente viden. Hans er en af Danmarks topembedsmænd, og jeg er rigtig ærgerlig over, at Randers kommune mister en sådan kapacitet. Hans har udvist stor ydmyghed, arbejdsomhed og integritet i sit arbejde som kommunaldirektør, og jeg kommer til at savne den gode sparring. Jeg ønsker Hans alt mulig godt i sin videre færd", siger Claus Omann Jensen

Borgmesteren tager nu initiativ til ansættelse af en ny kommunaldirektør og at finde den rette løsning for kommunens øverste ledelse fra 1. november og indtil en ny ansættelse er på plads.

Hans Nikolaisen kom i 2011 fra en stilling som økonomidirektør i Borgmesterens afdeling i Aarhus Kommune. Sideløbende med sin stilling som kommunaldirektør i Randers Kommune har Hans Nikolaisen været udpeget til Produktivitetskommissionen i 2012-2014.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce