Ringkøbing-Skjern Kommune har hentet Al Gore ind.

Gore og Blix bakker op om Energi2020

Bæredygtighed

10/10/2014

Nick Allentoft

Ringkøbing-Skjern Kommune har en vision om at være 100 procent selvforsynende med vedvarene energi i år 2020, og her skal arrangementet med Al Gore og Hans Blix skabe opmærksomhed om de nødvendige indsatser

Der er tale om reelle verdensstjerner, når tidligere vicepræsident for USA, Al Gore, og tidligere leder af FN’s våbeninspektører, Hans Blix, gæster Ringkøbing-Skjern Kommune den 27. oktober 2014 i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.

 

Her er de to aktører hovedtalere til årets største, danske energipolitiske arrangement.

 

- Vi er utrolig stolte af at kunne byde både Al Gore og Hans Blix velkommen til kommunen; Og af at være vært ved et arrangement af denne kaliber. For os handler det dog om mere end arrangementet. Vi har i Ringkøbing-Skjern en ambitiøs vision, der siger, at vi i år 2020 som område er 100 procent selvforsynende med vedvarende energi, siger borgmester Iver Enevoldsen

 

Halvvejs – godt på vej

Visionen hedder Energi2020, og netop i år er kommunen nået halvvejs. Det betyder konkret, at mere end 50 procent af al den energi der forbruges i kommunen nu produceres i form af vedvarende energi. Halvvejs er dog kun halvt fuldendt, og det er her, at arrangementet med Al Gore og Hans Blix spiller ind i den overordnede strategi.

 

- Vi har en strategi, der har gjort os til en af verdens mest ambitiøse kommuner på området. Det er vi særdeles stolte af. Men nu gælder det om, at komme helt i mål. Her er arrangementet med Gore og Blix et startskud til anden halvleg, fortæller Iver Enevoldsen.

 

De rigtige elpærer

Han fortæller, at for at nå de 100 procent, så er det nødvendigt, at alle virksomheder og borgere i hele kommunen hjælper til:

 

- Det handler naturligvis om at producere vedvarende energi i form af vindenergi og energi fra biogas og solvarme. Men det handler i lige så høj grad om, at bringe det samlede forbrug ned. Det betyder energioptimering af huse, miljørigtig kørsel, og at vi bruger de rigtige elpærer. Helt basale ting som tilsammen bringer os helt i mål, siger Iver Enevoldsen, og fortsætter:

 

- Det skal vi gøre for miljøet, for de næste generationer, og så fordi, der er penge at tjene på det. Heldigvis kan det næsten altid betale sig at tænke miljørigtigt.

 

Hvis ambitionen skal lykkes, så kræver det, at alle kommunens borgere og virksomheder deltager. Og det kræver igen, at de er opmærksomme på visionen, og hvad de kan gøre for at bidrage til det samlede mål.

 

Her er den opmærksomhed Danmarks største energipolitiske debatarrangement i år skaber ét stort indspark i en vedvarende indsats.

 

Læs mere om Energi2020 på www.energi2020.dk

Mest Læste

Annonce