Dagplejebørn får mere musik

13/09/2012 14:53

Rødovre Kommune

Rødovre har fået 13 nye musikdagplejere, der forpligter sig til at give deres børn en ekstra musikalsk oplevelse.

Musikdagplejerne samarbejder med den lokale musikskole og har fået tilknyttet en såkaldt huskunstner, der er med til at synge og lave rytmik med børnene. Det er første gang, at en kommune bruger musikken til at give en gruppe af dagplejere en særlig profil. Åbningen finder sted i dag.

Musikdagplejerne i Rødovre holder officiel åbning på den landsdækkende sangdag, i dag torsdag d. 13. september. Den festlige højtidelighed løber af stablen på Rødovre Bibliotek fra kl. 9.30. Alle musikdagplejerne møder op til fællessang med deres 45 dagplejebørn.

”Musikdagplejerne i Rødovre er den første af sin art i Danmark. Der findes flere selvstændige musikdagplejere og sikkert mange, der bruger musik i dagligdagen. Men det er første gang, man officielt åbner op for at have musik som profil i flere dagplejere i samme kommune”, siger Trine Lerche Lutz, der er leder af Rødovre Musikskole.

Musikdagplejen i Rødovre er støttet af Statens Kunstråd under deres Huskunstner-ordning. Inspireret af de eksisterende Naturdagplejere har formålet været at udvikle en frivillig gruppe dagplejere til at have musik som profil – og dermed kunne give dagplejebørnene noget ekstra.

”Sang er mere end bare en god start på dagen for de børn, der synger med. Internationale undersøgelser viser, at sangen har en stor indflydelse på sprogdannelse. Samtidig er sang og fællessang med til at styrke de sociale kompetencer hos børn og er godt for børnenes motorik. Sang spreder glæde – og det mærkes tydeligt i de 13 musikdagplejeres hjem, hvor glæden for sang og musik er lige stor hos børnene og deres dagplejer”, siger Trine Lerche Lutz.

Dagplejen samarbejder med Rødovre Musikskole og har fået tilknyttet sanger, musiker og skuespiller Christine Skou som huskunstner og projektleder. Hun har i samarbejde med musikdagplejerne fundet gode sange, rim og remser, lavet stemmetræning og arbejdet med puls, intonation og klokkespil. Hun har mødtes med dem til fælles temadage og har desuden besøgt hver enkelt musikdagpleje flere gange og lavet sang og rytmik med børnene.

Christine Skou er bl.a. kendt som Karla fra ”Kaj & Andrea” og er også ansat som rytmiklærer på Rødovre Musikskole. Hun har stor erfaring med at undervise og motivere helt små børn i musik.

Mest Læste

Annonce