Rødovre er landets bedste kommune til udsatte borgere

Velfærd

08/12/14 8:45

Suleman Haider

Nyt indeks rangerer kommunerne efter deres indsats over for udsatte borgere og handicappede.

Rødovre Kommune er landets bedste, når det kommer til indsatsen over for udsatte borgere og handicappede. Varde og Kolding klarer sig også godt. Til gengæld er Fanø, Lejre og Hørsholm dårligst. 

I forvejen er kommunerne gennem flere år blevet målt på erhvervsvenlighed, men mandag lancerer Socialpædagogernes Landsforbund "Socialt Indeks", der kortlægger indsatsen over for udsatte borgere og handicappede blandt landets kommuner. 

Formand for Socialpædagogerne Benny Andersen håber, at kommunerne vil bruge indekset til at kigge indad, men også til at lade sig inspirere af hinanden. 

- Alt er ikke lige godt fra havet. Jeg håber, at indekset bliver et redskab for de enkelte kommuner til at se på, om der er nogle ting, der kan gøres anderledes, siger han.

- Tidligere har der været for lidt fakta og for meget fornemmelse. For lidt viden og for meget tro. Men nu får vi et redskab, som vi kan bruge til at måle kvaliteten på det specialiserede sociale område, siger Benny Andersen.

Kommunerne er blevet målt på flere end 100 forskellige indikatorer, og her scorer Rødovre højest, hvilket vækker glæde i kommunen. 

- Jeg tror, vores placering skyldes flere forskellige ting, men især, at vi har dygtige medarbejdere, at vi inddrager borgere, medarbejdere og pårørende, og at vi arbejder strategisk med at opsætte mål for indsatsen, siger Britt Jensen (S), formand for kommunens social- og sundhedsudvalg. 

I Lejre kommer det ikke bag på borgmester Mette Touborg (SF), at kommunen må tage til takke med en plads næstsidst. Kun Fanø ligger under. 

- Vi er fuldt ud klar over, at vi har en vanskelig situation på det specialiserede sociale område. Vi er udfordret af, at vores budgetter skrider, at den faglige kvalitet er utilfredsstillende, og derudover er der ikke et særligt godt arbejdsmiljø, siger Mette Touborg. 

Hun fortæller, at kommunen gennem de seneste måneder har iværksat en række initiativer, der skal sikre et bedre arbejdsmiljø og en højere faglig kvalitet på området. 

Det er meningen, at "Socialt Indeks" fremover bliver opdateret en gang om året.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce