Nyt erhvervsområde kickstarter ved Silkeborgmotorvejen

Infrastruktur

08/09/2014 09:31

Suleman Haider

Halvandet år før Silkeborgmotorvejen åbner er den første virksomhed på vej ind Silkeborgs nye erhvervsområde. Og snart bliver der flere grunde til salg.

Det er Jyske Bank, som kickstarter byggeriet i den såkaldte Erhvervskorridor, et nyt erhvervsområde ved byen, som Silkeborg Kommune har udviklet i samarbejde med Realdania.

"Det er en fantastisk start på vores nye erhvervsområde. Nu får vi et nyt topmoderne stadion som en markant indgang til erhvervskorridoren fra øst og Jyske Banks byggeri, og alle de arbejdspladser som følger med, mod vest. Dermed er vi godt i gang med at realisere et nyt erhvervsområde med stort vækstpotentiale," siger Silkeborgs borgmester Steen Vindum.

Forundersøgelserne til Erhvervskorridoren er støttet af Realdania som led i kampagnen ”Kickstart forstaden”. Silkeborg Kommune fik hjælp til at undersøge, hvordan man udvikler erhvervsområdet ved motorvejen. Konklusionen er, at området har stort vækstpotentiale, men at udviklingen ikke kommer af sig selv. Det kræver aktiv indsats eksempelvis ved at kommunen køber jord, planlægger og markedsfører.

”Ejendomsmarkedet er fortsat præget af efterdønninger af finanskrisen. Derfor går Silkeborg Kommune, hvis der er behov for det, også ind og køber jord op i området, så vi kan byggemodne og markedsføre arealerne til kontor og erhvervsbyggeri, og planarbejdet er i gang,” siger borgmester Steen Vindum.

Læs også: Erhverspolitikken er gået til filmen og de papirløse tider

Silkeborg Kommune har netop indledt arbejdet med strukturplanen for Erhvervskorridoren og to lokalplaner. Den ene gælder Neckelmann-grunden, hvor Jyske Bank vil bygge nyt til it- og finansaktiviteter og produktionskøkken til bankens kantiner. Den anden lokalplan handler om arealer, der grænser op mod motorvejen mellem Kejlstrupvej og Nørreskov Bakke, samt den tidligere Sanistål-grund. 

Vejdirektoratet eksproprierede en del af arealerne i forbindelse med anlæg af motorvejen, og planarbejdet vil bane vej for, at grundene kan udbydes til salg i efteråret.

I Erhvervskorridoren kan virksomheder få facade meter fra Silkeborgmotorvejen, der efter planen står færdig i 2016.  

Læs mere om Erhvervskorridoren på: www.Silkeborgmotorvejen.dk

 

Mest Læste

Annonce