Struer: Lærerne har fået bedre tid til forberedelse

Ledelse

30/10/2015 10:04

Nick Allentoft

Lærerne har fået en time mere om ugen til at forberede undervisningen, efter der i sommer blev lavet et samarbejdsgrundlag mellem Vestjysk Lærerforening og Struer Kommune. Se aftalen her.

Det har allerede nu haft god effekt, at der i juni blev lavet et samarbejdsgrundlag mellem Vestjysk Lærerforening og Struer Kommune, der skulle give lærerne mere tid til forberedelse og på den måde gøre undervisningen bedre i kommunens folkeskoler.

- Jeg vil gerne rose politikerne for, at de tilførte 5,5 mio. kr. i sommer, for det har sænket lærernes undervisningstimetal og givet dem bedre tid til at forberede sig. Vores beregninger viser, at lærerne har 60 minutter mere om ugen til at forberede undervisningen, og jeg er sikker på, at det betyder et generelt løft til folkeskolen i Struer Kommune, siger Torben Voss, der er formand for Vestjysk Lærerforening.

Også i Struer Kommune er der stor tilfredshed med samarbejdsgrundlaget, der giver mere tid til forberedelse af undervisningen.

- Jeg er glad for, at vi gennem et godt samarbejde med lærerforeningen fik lavet et godt samarbejdsgrundlag. Det giver en bedre kvalitet i undervisningen - dels fordi lærerne nu har mere tid til at forberede sig, dels fordi et bedre samarbejde generelt er med til at skabe en større tilfredshed blandt lærerne, og det smitter af på undervisningen. Derfor er jeg glad for, at vi har skabt en fælles forståelse for arbejdsrammerne i den nye folkeskolereform og et godt grundlag for vores samarbejde mellem lærerforeningen og Struer Kommune, siger Steen Jakobsen, der er formand for børne- og uddannelsesudvalget i Struer Kommune.

Mest Læste

Annonce