Billund-direktør vender tilbage til Tønder

Ledelse

30/10/15 7:47

Nick Allentoft

Social- og sundhedsdirektør i Billund Kommune vender tilbage til direktionsgangen på Tønder Rådhus.
Klaus Liestmann forlader Billund Kommune for at blive ny direktør for Børn og Skole, Kultur og Fritid i Tønder Kommune    Klaus Liestmann, der er 48 år og bosat i Varde, har været medlem af direktionen i Billund Kommune siden sommeren 2012. Den 1. december i år bliver han ny direktør for Børn og Skole, Kultur og Fritid i Tønder Kommune.

Inden han kom til Billund, var Klaus Liestmann gennem en årrække en del af topledelsen i Tønder Kommune. Fra kommunesammenlægningen i 2007 var han forvaltningschef for Erhverv og Arbejdsmarked, og i begyndelsen af 2011 blev han direktør for Social, Arbejdsmarked og Sundhed.

Klaus Liestmann er således godt kendt med forholdene i Tønder Kommune, og borgmester Laurids Rudebeck byder den nye direktør velkommen tilbage på rådhuset i grænsebyen.   - Klaus Liestmann har stor viden og indsigt på mange områder, og vi kender ham som en engageret og visionær leder med stærke strategiske evner. Så jeg ser frem til at genoptage samarbejdet med Klaus og er sikker på, at han en den rette person til at videreudvikle direktørområdet i godt samspil med sine ledere og medarbejdere og i et tæt parløb med det politiske niveau, siger borgmesteren.   Lærerige år i Billund Klaus Liestmann, der har en kandidatuddannelse i samfundsvidenskab fra Aalborg Universitet, glæder sig til at blive en del af holdet i Tønder Kommune igen.   - Jeg har været utrolig glad for Billund Kommune, hvor jeg har haft nogle lærerige år som social- og sundhedsdirektør. Her har der været mulighed for at arbejde med udvikling af kommunen på mange forskellige fronter, såsom etablering af et nyt kompetencecenter, ny sundhedspolitik, reorganisering af handicapområdet mm. Jeg har lært Billund Kommune at kende som en utrolig visionær organisation, hvor der arbejdes aktivt på at markere sig på danmarkskortet, siger Klaus Liestmann.   Kommunaldirektør i Billund Kommune, Ole Bladt-Hansen, siger:   - Det er ingen hemmelighed, at vi er kede af at skulle sige farvel til Klaus Liestmann, der har sat markante aftryk på social- og sundhedsområdet og været et værdifuldt aktiv i direktionen i sine godt tre år i Billund Kommune. Men vi har også forståelse for, at Klaus nu ønsker at forfølge muligheden for også at få ledelse på højt niveau indenfor børne- og ungeområdet. Og heldigvis efterlader han en forvaltning i god form med en klar kurs og med dygtige medarbejdere på alle niveauer.   I sit virke inden for den kommunale verden har Klaus Liestmann hidtil arbejdet med voksenområdet inden for erhverv, kultur- og fritid, arbejdsmarked og social og sundhed. Jobbet som direktør for Børn og Skole, Kultur og Fritid i Tønder Kommune ser han derfor som en unik mulighed og en naturlig forlængelse af sit karriereforløb.   - Jeg ser nu frem til, at jeg i Tønder Kommune vil få lejlighed til at arbejde med forebyggelse og sundhedsfremme på børne- og ungeområdet. Og jeg glæder mig til at komme tilbage til Tønder Kommune - til dygtige medarbejdere og kolleger og en organisation, som jeg kender særdeles godt, siger Klaus Liestmann.   Fakta om Klaus Liestmann 48 år, bosat i Varde Cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet i 1995 BST-konsulent ved Det Vestjyske BST-samarbejde 1996-1997 Fuldmægtig ved Afdelingen for Sygehusvæsen i Ribe Amt 1997-2000 Projektleder for kommunesamarbejdet i Vestsønderjylland 2000-2003 Udviklingschef for VEUS (Vestsønderjyllands Erhvervs- og Udviklingssekretariat) 2003-2007 Forvaltningschef for Erhverv og Arbejdsmarked i Tønder Kommune 2007-2011 Direktør for Social, Arbejdsmarked og Sundhed i Tønder Kommune 2011-2012 Social- og

Annonce