Foto: ftf.dk

Kommunerne skruer op for effektivisering

Kommunerne forventer rekordgevinst ved at effektivisere i år, viser en ny undersøgelse, som netop er lanceret på KL’s årlige økonomiske topmøde. Behovet for kommunale effektiviseringer vil fortsætte så langt øjet rækker, fastslog Corydon på mødet. Inddrag medarbejderne, opfordrer FTF's formand.

Kommunernes ambitioner om at effektivisere er i år højere end nogensinde. En ny undersøgelse fra KL viser, at kommunerne i 2015 budgetterer med effektiviseringsgevinster for hele tre milliarder kr. - den højeste effektiviseringsgevinst siden kommunalreformen i 2007. 

Undersøgelsen er blevet lanceret på KL's årlige Kommunaløkonomiske Forum, som finder sted i Aalborg i dag og i morgen. 

Her fastslog finansminister Bjarne Corydon, at behovet for effektivisering i kommunerne vil forsætte 'så langt øjet rækker' 

"I skal i endnu højere grad bruge kræfter på at effektivisere i de kommende år", sagde finansmisteren til de ca. 1000 forsamlede kommunalpolitikere og topembedsmænd i kommunerne.

"Der er udsigt til stramme økonomiske rammer, så langt øjet rækker. Det skal ligge i vores DNA at vi gør ting smartere, det skal alle i den offentlige sektor gennem fx digitalisering og stordrift", sagde Bjarne Corydon.

Kommunernes har siden kommunalreformen i 2007 effektiviseret for 14,8 mia. kr. viser KL's undersøgelse baseret på svar fra 70 kommuner. I 2014 effektiviserede kommunerne samlet for 2,4 milliarder kroner. Undersøgelsen viser, at der bliver effektiviseret på stort set alle kommunale områder. Administrationsområdet er dog fortsat det område, som bidrager mest til den samlede effektiviseringsgevinst.

Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, der repræsenterer 450.000 lønmodtagere herunder en masse kommunale faggrupper, siger:

"Det bliver skrap kost. Det er allerede effektiviseret meget i kommunerne, og politikerne må stå på mål for effektiviseringerne, hvis de rammer borgerne. Den abe må ikke lander hos medarbejderne, men vi skal være med til at finde løsningerne".

"Jeg håber, at Corydon og KL forpligter deres chefer til at inddrage medarbejderne og tillidsrerpæsentanterne konstruktivt. Vi skal som fagbevægelse også være med til at finde løsninger, så vi vi med vores faglighed kan forebygge at effektiviseringer rammer borgerne unødigt", siger Bente Sorgenfrey.

 

Emneord: FTF, Kommuner, Velfærdsdebat, Nedskæringer, Kommunernes Landsforening

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også