Foto: Shutterstock

Krisemøde om coronavariant: Indkalder alle lande i EU

Repræsentanter fra EU's medlemslande er blevet hasteindkaldt til videomøde om en virusvariant i Storbritannien.

Det bekræfter EU-præsident Charles Michels kabinet. 

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, har allerede søndag været i dialog med EU's kommisionsformand, Ursula von der Leyen, og EU-præsident Charles Michel.

De har her drøftet, hvordan man kan forhindre en spredning af den nye variant af virusset. 

Det oplyser BT.

Der er tale om varianten N501Y. Britiske sundhedsmyndigheder siger, at den spreder sig hurtigere end den almindelige variant. 

Det er denne variant, som man har set ni gange i Danmark. 

Storbritannien bliver udelukket

Den nye variant i Storbritannien har medført, at de nu bliver udelukket fra flere lande i Europa. Det oplyses af Tysklands sundhedsminister, Jens Spahn. 

Han siger, at stort set al flytrafik fra Storbritannien stopper ved midnat.

Der er dog få undtagelser såsom fragtfly. 

Tyskland, Holland, Belgien, Italien, Frankrig og Bulgarien har meddelt, at de alle indfører indrejseforbud fra Storbritannien. Det gælder både med fly og tog og vil være gældende i mindst 24 timer.

Transportministeriet i Danmark har ikke meldt ud, om Danmark hopper med på denne vogn. 

Der er flere eksperter, der ude at kommentere på sagen. Der bliver blandt andet meldt ud, at den nye variant smitter op til 70 procent mere end den almindelige variant. 

Den har derfor hurtigt bredt sig igennem det sydøstlige England, herunder London. Det fik premierminister Boris Johnson til at melde ud, at regeringen ville indføre skrappe tiltag i denne region. 

Det kan også ses i Storbritanniens smittetal, at det står skidt til. Der blev nemlig søndag sat ny smitterekord med 35.928 nye smitte tilfælde. 

Se dagens smittetal her.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også