Foto: Shutterstock

Krisemøde om coronavariant: Indkalder alle lande i EU

Repræsentanter fra EU's medlemslande er blevet hasteindkaldt til videomøde om en virusvariant i Storbritannien.

Det bekræfter EU-præsident Charles Michels kabinet. 

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, har allerede søndag været i dialog med EU's kommisionsformand, Ursula von der Leyen, og EU-præsident Charles Michel.

De har her drøftet, hvordan man kan forhindre en spredning af den nye variant af virusset. 

Det oplyser BT.

Der er tale om varianten N501Y. Britiske sundhedsmyndigheder siger, at den spreder sig hurtigere end den almindelige variant. 

Det er denne variant, som man har set ni gange i Danmark. 

Storbritannien bliver udelukket

Den nye variant i Storbritannien har medført, at de nu bliver udelukket fra flere lande i Europa. Det oplyses af Tysklands sundhedsminister, Jens Spahn. 

Han siger, at stort set al flytrafik fra Storbritannien stopper ved midnat.

Der er dog få undtagelser såsom fragtfly. 

Tyskland, Holland, Belgien, Italien, Frankrig og Bulgarien har meddelt, at de alle indfører indrejseforbud fra Storbritannien. Det gælder både med fly og tog og vil være gældende i mindst 24 timer.

Transportministeriet i Danmark har ikke meldt ud, om Danmark hopper med på denne vogn. 

Der er flere eksperter, der ude at kommentere på sagen. Der bliver blandt andet meldt ud, at den nye variant smitter op til 70 procent mere end den almindelige variant. 

Den har derfor hurtigt bredt sig igennem det sydøstlige England, herunder London. Det fik premierminister Boris Johnson til at melde ud, at regeringen ville indføre skrappe tiltag i denne region. 

Det kan også ses i Storbritanniens smittetal, at det står skidt til. Der blev nemlig søndag sat ny smitterekord med 35.928 nye smitte tilfælde. 

Se dagens smittetal her.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.21 Europa
  Fælles indsats hjælper hospitalsudstyr til Ukraine

  Situationen i Ukraine har længe været presset og konfliktfyldt, og det har gennem de seneste år haft en bekymrende indflydelse på sundhedsvæsenet. Et samarbejde mellem Blue Water Shipping, den frivillige organisation ”Bevar Ukraine” og Aarhus Kommune har nu sikret, at en container fyldt med hospitalsudstyr er sendt afsted til landet.

 • 11.01.21 Europa
  Husk dette hvis du skal til Storbritannien efter Brexit

  Efter at Storbritannien nu har forladt EU, anbefaler DFIM, at du som bilist og lastbilchauffør medbringer det grønne kort ved kørsel i Storbritannien.

 • 08.01.21 Europa
  Ambassadør Mette Knudsen lander topjob i FN

  FN’s generalsekretær, Antonio Guterres, har udpeget ambassadør Mette Knudsen til stedfortrædende særlig repræsentant i ledelsen for FN’s Mission i Afghanistan, UNAMA, som arbejder for fred og stabilitet i Afghanistan.

 • 29.12.20 Europa
  Ny aftale mellem Storbritannien og EU

  EU og Storbritannien har indgået en aftale på forhandlerniveau om, hvordan det fremtidige forhold skal se ud. Aftalen vil finde midlertidig anvendelse fra natten mellem den 31. december 2020 og 1. januar 2021 og dækker også transportområdet.

 • 01.12.20 Europa
  EU i kamp mod ulovlige kopivarer: Tusindvis af job står på spil

  EU-kommissionen vil styrke europæiske virksomheders kamp mod ulovlige kopivarer og deres konkurrenceevne mod globale konkurrenter fra Asien og USA. Tusindvis af jobs står på spil.