Kevin Spaceys karriere er kun gået en vej, efter han er blevet beskyldt for seksuelle overgreb de senere år. Foto: Shutterstock
Kevin Spaceys karriere er kun gået en vej, efter han er blevet beskyldt for seksuelle overgreb de senere år. Foto: Shutterstock

Kevin Spacey sigtet for seksuelle overgreb mod tre mænd

Kultur

27/5/22 4:10

Jens Asbjørn Bøgen

Den dobbelte Oscar-vinder skal har angiveligt begået overgrebene i London i en årrække fra 2005 til 2008. Det er ikke første gang, Kevin Spacey bliver beskyldt får den slags handlinger.

Skuespilleren Kevin Spacey er blevet sigtet for fire tilfælde af seksuelle overgreb mod tre forskellige mænd.

Det oplyser den britiske anklagemyndighed, CPS, skriver TV2.

Sigtelserne mod 62-årige Spacey handler om overgreb, der er blevet begået i London i perioden fra marts 2005 til august 2008 samt i Gloustershire i april 2013.

Det er ikke oplyst, hvordan skuespilleren forholder sig til sigtelsen.

Mere end et års undersøgelser

Det drejer sig ifølge Daily Mail om en mand, der er i dag er i 40'erne, der hævder, at han to gange blev udsat for seksuelle overgreb.

En anden mand, som i dag er i 30'erne, anklager skuespilleren for at have "foranlediget ham til at deltage i penetrerende seksuel aktivitet uden samtykke." Den tredje mand er også i 30'erne i dag.

Sagerne er baseret på materiale, som den britiske anklagemyndighed fik overdraget fra Londons Politi for mere end et år siden.

Anklaget for at lægge sig ovenpå 14-årig

Sigtelserne er de seneste i en række af sager mod Spacey, hvor en række af anklagerne af forskellige årsager efterfølgende er blevet trukket tilbage.

I 2017 hævdede skuespilleren Anthony Rapp, at 'American Beauty'-stjernen havde lagt sig oven på ham til en fest i skuespillerens lejlighed i 1986, og at han derefter havde "forsøgt at forføre" dengang 14-årige Rapp. Noget, som Spacey har benægtet, og senere blev anklagen droppet, fordi sagen var forældet.

Kevin Spacey vandt i 2015 en Golden Globe for sin rolle i House of Cards. Foto: Mike Blake / Scanpix Denmark

Siden fortalte otte ansatte på tv-serien 'House of Cards', at den Oscar-vindende skuespiller havde skabt et giftigt arbejdsmiljø. Derudover havde en tidligere ansat anklaget ham for overgreb.

Så tog anklagerne fart, og Spacey blev blandt andet anklaget for at have krænket mere end 20 mænd på London-teatret Old Vic, hvor han i 11 år var ansat som kunstnerisk direktør.

Et andet sexovergreb skulle have fundet sted i Malibu i delstaten Californien i 2016. Her fortalte en professionel massør, hvordan han gentagne gange blev tvunget til at berøre Kevin Spaceys genitalier mod sin vilje.

Kom dagen efter Cannes-visning

Kevin Spacey har været med i en række store Hollywood klassikere som 'The Usual Suspects', 'Seven' og 'L.A. Confidential'. To gange har han vundet en Oscar-statuette.

De mange anklager om seksuelle krænkelser har dog sat en dæmper på hans karriere - blandt andet blev han fyret fra Netflix-serien 'House of Cards'. De seneste år har der været langt mellem rollerne for Spacey.

I 2021 havde han en mindre rolle i den italienske film 'L’uomo che disegnò Dio', og onsdag kom det frem, at Spacey var med i filmen 'Peter Five Eight,' som var med på en mindre visning under filmfestivalen i Cannes, der blev vist onsdag.

Planen er, at Kevin Spacey vender tilbage i filmen 'Gateway to the West', hvor også danske Thomas Raft og Hollywood-skuespillerne Christopher Lambert og Eric Roberts er på rollelisten. Produktionen begynder senere i 2022.

Annonce