En indbrudstyv ville for alt i verden væk fra politiet. Foto: Shutterstock
En indbrudstyv ville for alt i verden væk fra politiet. Foto: Shutterstock

Biljagt med slukket lys i Aarhus midtby: Indbrudstyve grebet på fersk gerning

Politi

27/5/22 4:15

Jens Asbjørn Bøgen

Et indbrud førte til en biljagt gennem det centrale Aarhus, hvor røde lys blev ignoreret, lyset på bilen slukket og hastigheden hamret op på 150 km/t.

Natten til tirsdag d. 24/5 kl. 02.54 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et igangværende indbrud på Skovbrynet i Aarhus C. Naboen var vågnet, da han hørte larm fra nabohuset, og da han kiggede ud af vinduet, kunne han se en person i noget mørkt tøj, der var ved at kravle ned af en stige.

Der blev sendt flere patruljer – herunder hundepatruljer – til stedet, hvor en betjent fik øje på to mænd, der stod ved en bil og talte sammen. Da betjenten råbte dem an, satte den ene sig ind i bilen og kørte i høj fart fra stedet. Den anden, en 26-årig mand, blev anholdt og sigtet for indbrud.

Det skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

Vanvidskørsel med slukket lys stoppede brat

En anden patruljevogn, der også var på vej til gerningsstedet, fik besked på at sætte efter ham, der var stukket af i bilen, som han i øvrigt havde slukket alt lyset på.

Eftersættelsen fortsatte gennem Aarhus midtby, hvor føreren undervejs flere gange med høj hastighed kørte frem for ubetinget vigepligt, tre gange frem for rødt lys og nåede en hastighed på op mod 150 km/t.

Ved Åboulevarden forulykkede bilen, da føreren kørte ind i en parkeret varebil. Føreren steg herefter ud og fortsatte flugten til fods. En vaks borger spottede, at politiet var på jagt efter manden og løb efter ham og fik ham tilbageholdt, indtil betjentene kort efter kom og tog over.

Den 32-årige mand blev anholdt og er foreløbigt sigtet for indbrud, spiritus- og narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for tre gange at køre frem for rødt lys, for hastighedsovertrædelse og for manglende lygteføring.

Annonce