Foto: Shutterstock

Lægemiddelstyrelsen: Kvinde død af vaccine havde et usædvanligt sygdomsbillede

Lægemiddelstyrelsen fortæller, at kvinden fra Danmark havde blodpropper i små og store kar samt et lavt antal blodplader.

Det blev bekræftet, at en 60-årig kvinde i Danmark mistede livet af en blodprop efter at have fået coronavaccinen fra AstraZeneca. Det blev derefter beslutet, at man ville sætte brugen af AstraZeneca i bero. 

Det er ikke meget, man ved om dødsfaldet, men Lægemiddelstyrelsen oplyser nu, at man har valgt at reagere på dødsfaldet, da man kan se et usædvanligt sygdomsbillede i sagen.

Det skriver TV2.

"De norske tilfælde af dødsfald efter vaccinationer med AstraZenecas vaccine mod corona ligner det danske. Det er meget vigtigt at understrege, at vi fortsat ikke ved, om det skyldes vaccinen. Sagen undersøges grundigt i DK og EU," skriver Mette Aaboe Hansen i et opslag på Twitter.

Det er et lignende sygdomsbillede, som Lægemiddelstyrelsen fandt i andre indberetninger i bivirkningsdatabasen. 

Lægemiddelstyrelsen beretter, at kviden havde blødning og blodpropper i små og store kar, såvel som et lavt antal blodplader. Det er meget usædvanligt, hvorfor sagen bliver undersøgt i Det Europæiske Lægemiddelagentur. 

Ny melding fra Norge

I Norge har man også oplevet bivirkninger, som er tilsvarende i sygdomsbilledet. Lekemiddelverket - Norges lægemiddelstyrelse - har modtaget meldinger om tilfælde af blodpropper eller hjerneblødninger. 

Dette skulle være blandt yngre personer, der har fået coronavaccinen fra AstraZeneca. De skulle ligeså have oplevet, at de yngre personer, der er blevet vaccineret for coronavirus med AstraZeneca, også har fået hudblødninger eller blå mærker. 

Lekemddelverket lægger ikke skjul på, at det er meget alvorligt, da det kan være et tegn på, at man har et nedsat antal blodplader. 

AstraZeneca hæver dog fortsat, at der er intet, der peger på, at deres vaccine ikke skulle være sikker.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne