Foto: Læger uden Grænser

Læger uden Grænser har fået ny direktør

Valget af ny direktør i MSF Danmark er faldet på Malin Palmér, som siden oktober 2020 har været konstitueret direktør.

På Læger uden Grænsers danske kontor er det et kendt ansigt, der nu overtager direktørstolen. Bestyrelsen har nemlig ansat den konstituerede direktør, Malin Palmér, til at bestride posten de kommende år.

Inden hun midlertidigt fik overdraget direktørposten i oktober 2020, var Malin Palmér chef for Læger uden Grænsers Supportafdeling på det danske kontor. Og i mere end 10 år har hun været en del af Læger uden Grænser. Som frivillig i donorservice, over projektkoordinator for forskellige udviklingsprojekter, til fungerende direktør for kontoret i Libanon og i Egypten.

”Mit hjerte banker for Læger uden Grænser. Jeg synes, at vi kan noget helt særligt. Vi udfordrer os selv kompromisløst til at yde vores bedste og mest professionelle indsats i verdens brændpunkter, og vi sikrer hele tiden økonomisk omtanke. Vores hovedprioritet er og vil altid være at kunne sende så mange ressourcer - penge, viden og mennesker - som muligt til vores feltarbejde. Derfor holder vi vores danske omkostninger nede uden at gå på kompromis med et godt arbejdsmiljø og en høj teknisk standard,” siger Malin Palmér.

Mere brug for Læger uden Grænser end nogensinde

Over de kommende år står Læger uden Grænser over for nye udfordringer, som den nye direktør skal guide det danske kontor igennem.

”Det seneste år med coronavirus har vist os, at der mere end nogensinde før er brug for Læger uden Grænser. Vi har både arbejdet med at bekæmpe pandemien og med vores andre projekter, vi har skullet finde nye måder at gøre tingene på, og vi har skullet sørge for fokus på alle de andre sygdomme, der koster liv, mens verden kun havde øjnene rettet mod virussen. Jeg glæder mig til at stå i spidsen for det fortsatte arbejde for alle dem, der har mest brug for det. Og jeg ser frem til at skulle arbejde med de forandringer, der følger med, når verden ændrer sig. Både internt og eksternt,” siger Malin Palmér.

Naturligt valg

For bestyrelsen var valget af Malin Palmér naturligt, fortæller bestyrelsesformand Heidi Christensen.

”Vi er meget glade for valget af Malin. Hun er en kompetent leder, som har føling med og øje for sine medarbejdere. Hun er inkluderende i sine beslutninger, samtidig med at hun tør sætte en klar retning, og hun kender Læger uden Grænser indgående. Derfor var vi ikke i tvivl om, at hun er den rette til posten, og vi glæder os til at fortsætte samarbejdet,” siger hun.

Malin Palmér bliver direktør efter Jesper Brix, som efter knap fem år valgte at forlade stillingen til fordel for et job som landechef for Læger uden Grænser i Indonesien.

I Læger uden Grænser er ansættelsen som direktør tidsbegrænset i maksimalt to gange tre år. Den jævnlige udskiftning på direktørposten sikrer, at organisationen konstant er i bevægelse og kan forny sig.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.