Foto: Jesper Ludvigsen
Foto: Jesper Ludvigsen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz stopper: "Det har ikke været noget nemt valg"

Ledelse

10/3/21 9:58

Theis

Thomas Senderovitz har fået nyt job i lægemiddelindustrien og fratræder derfor sin stilling d.d. Mette Aaboe Hansen er konstitueret direktør i Lægemiddelstyrelsen indtil videre.

Thomas Senderovitz har været direktør i Lægemiddelstyrelsen siden 2016. Her har han stået i spidsen for konsolideringen af den nye lægemiddelstyrelse, der blev gendannet i efteråret 2015 efter at have været en del af Sundhedsstyrelsen fra 2012 til 2015. Lægemiddelstyrelsen er i dag en fagligt stærk internationalt respekteret styrelse, og Thomas Senderovitz har som formand for netværket af europæiske lægemiddelstyrelser HMA (Heads of Medicines Agencies) også sat sit præg på lægemiddelreguleringen på EU-plan.

”Det er med en ordentlig klump i halsen, at jeg har valgt at søge nye udfordringer. Det er ikke altid muligt at planlægge, hvornår nye muligheder dukker op. Det har ikke været noget nemt valg, da jeg forlader en fantastisk arbejdsplads. Lægemiddelstyrelsen står sammen med de øvrige sundhedsmyndigheder fortsat over for en stor opgave med håndteringen af Covid-19. Men jeg føler mig helt tryg, da jeg efterlader en styrelse fyldt med dedikerede medarbejdere og en tårnhøj faglighed. Det har været en kæmpe fornøjelse at være direktør igennem næsten 5 år," siger Thomas Senderovitz

Mette Aaboe Hansen konstitueres som direktør i Lægemiddelstyrelsen indtil videre. Mette Aaboe Hansen er cand. jur. og har haft en række forskellige lederstillinger i Lægemiddelstyrelsen, senest som faglig direktør for Center for Lægemiddelgodkendelse og Overvågning.

Annonce