Foto: Læger uden Grænser
Foto: Læger uden Grænser

Læger uden Grænser har fået ny direktør

Ledelse

14/1/21 9:41

Theis

Valget af ny direktør i MSF Danmark er faldet på Malin Palmér, som siden oktober 2020 har været konstitueret direktør.

På Læger uden Grænsers danske kontor er det et kendt ansigt, der nu overtager direktørstolen. Bestyrelsen har nemlig ansat den konstituerede direktør, Malin Palmér, til at bestride posten de kommende år.

Inden hun midlertidigt fik overdraget direktørposten i oktober 2020, var Malin Palmér chef for Læger uden Grænsers Supportafdeling på det danske kontor. Og i mere end 10 år har hun været en del af Læger uden Grænser. Som frivillig i donorservice, over projektkoordinator for forskellige udviklingsprojekter, til fungerende direktør for kontoret i Libanon og i Egypten.

”Mit hjerte banker for Læger uden Grænser. Jeg synes, at vi kan noget helt særligt. Vi udfordrer os selv kompromisløst til at yde vores bedste og mest professionelle indsats i verdens brændpunkter, og vi sikrer hele tiden økonomisk omtanke. Vores hovedprioritet er og vil altid være at kunne sende så mange ressourcer - penge, viden og mennesker - som muligt til vores feltarbejde. Derfor holder vi vores danske omkostninger nede uden at gå på kompromis med et godt arbejdsmiljø og en høj teknisk standard,” siger Malin Palmér.

Mere brug for Læger uden Grænser end nogensinde

Over de kommende år står Læger uden Grænser over for nye udfordringer, som den nye direktør skal guide det danske kontor igennem.

”Det seneste år med coronavirus har vist os, at der mere end nogensinde før er brug for Læger uden Grænser. Vi har både arbejdet med at bekæmpe pandemien og med vores andre projekter, vi har skullet finde nye måder at gøre tingene på, og vi har skullet sørge for fokus på alle de andre sygdomme, der koster liv, mens verden kun havde øjnene rettet mod virussen. Jeg glæder mig til at stå i spidsen for det fortsatte arbejde for alle dem, der har mest brug for det. Og jeg ser frem til at skulle arbejde med de forandringer, der følger med, når verden ændrer sig. Både internt og eksternt,” siger Malin Palmér.

Naturligt valg

For bestyrelsen var valget af Malin Palmér naturligt, fortæller bestyrelsesformand Heidi Christensen.

”Vi er meget glade for valget af Malin. Hun er en kompetent leder, som har føling med og øje for sine medarbejdere. Hun er inkluderende i sine beslutninger, samtidig med at hun tør sætte en klar retning, og hun kender Læger uden Grænser indgående. Derfor var vi ikke i tvivl om, at hun er den rette til posten, og vi glæder os til at fortsætte samarbejdet,” siger hun.

Malin Palmér bliver direktør efter Jesper Brix, som efter knap fem år valgte at forlade stillingen til fordel for et job som landechef for Læger uden Grænser i Indonesien.

I Læger uden Grænser er ansættelsen som direktør tidsbegrænset i maksimalt to gange tre år. Den jævnlige udskiftning på direktørposten sikrer, at organisationen konstant er i bevægelse og kan forny sig.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.