Martin Justesens forgænger, Martin Rossen, forlod tidligere i år posten, da han fik job som vicedirektør i Danfoss. Arkivfoto: Shutterstock.

Mette Frederiksen ansætter ny højre hånd fra egne rækker

Ledelse

28/08/2020 08:58

Pelle Lindegaard Bügel

Efter at Martin Rossen tidligere på sommeren forlod posten som stabschef i Statsministeriet, har Mette Frederiksen været på udkig efter ny mand til posten. Nu er afløseren for fundet.
Det bliver 34-årige Martin Justesen, der fremover skal agere stabschef i Statsministeriet. Dermed får han fornøjelsen af at komme helt ind i Mette Frederiksens inderkreds af fortolige medarbejdere.   Justesens forgænger, Martin Rossen, var forinden sin udnævnelse til stabschef også Mette Frederiksens personlige rådgiver gennem mange år i Socialdemokratiet.   Martin Rossens beføjelser som stabschef blev vidt og bredt kritiseret både af politiske modstandere og medier, fordi han havde plads i regeringens magtfulde økonomi- og koordinationsudvalg, som der ellers ikke er tradition for i Danmark. Men det priviligeie får Martin Justesen ikke.   Martin Justesen er hentet ind fra egne rækker, da han hidtil har været ansat som særlig rådgiver for statsministeren. Han har også en fortid som afdelingschef i Socialdemokratiets administrative apparat.   Ligesom Mette Frederiksen er Justesen også fra Nordjylland. Han er 34 år, og er uddannet journalist.    I pressemddelelsen oplyser Statsministeriet også, at ministeriet i den kommende til vil styrke Statsministeriets apparat med 15-20 årsværk. Den øvelse koster ifølge regeringens eget finanslovsforslag 18 millioner kroner.

Mest Læste

Annonce