Ny direktør i Væksthus Hovedstadsregionen

Ledelse

26/7/16 4:07

Nick Allentoft

Konstitueret direktør bliver permanent fra 1. september.

Liselotte Hohwy Stokholm går fra at være konstitueret direktør til at varetage rollen permanent fra 1. september. En overgang der kun styrker muligheden for at fortsætte den positive udvikling, som Væksthuset er inde i.

Trods at Liselotte Hohwy Stokholm i sin tid som konstitueret direktør i Væksthus Hovedstadsregionen også har varetaget sit faste job i Væksthus Syddanmark, har hun formået at sikre, at der fortsat har været fuld damp på kedlerne for at levere høj kvalitet til hovedstadsregionens ambitiøse vækstvirksomheder og iværksættere. Selvom det har været hektisk, har det givet mod på mere, og hun valgte derfor at søge stillingen.

”Der er rigtig mange spændende opgaver og udfordringer i Væksthus Hovedstadsregionen, især arbejdet med at få forankret Greater Copenhagen. Og så er der en enorm viden og en række kompetente medarbejdere, som jeg synes, det vil være interessant at lede til at skabe endnu bedre resultater. Jeg ser at Væksthuset står med stærke kort på hånden for at være en central spiller i et erhvervsfremmesystem, der skal skærpes for at give de ambitiøse og potentielle virksomheder de bedste tilbud,” siger Liselotte Hohwy Stokholm, kommende direktør i Væksthus Hovedstadsregionen.

Der er ingen tvivl om, at Væksthus Hovedstadsregionen rent politisk står foran et vigtigt stykke arbejde med at fastholde sin styrkeposition som knudepunkt i erhvervsfremmesystemet og være en vigtig spiller i at få Greater Copenhagen realiseret. Derfor er bestyrelsesformand i Væksthuset, Henrik Rasmussen, også meget tilfreds med at kunne fastansætte Liselotte Hohwy Stokholm.

”Vi får i Liselotte en kompetent direktør og leder, der har en rigtig god forståelse for den politiske dagsorden, men samtidig også har erfaring og viden fra det private erhvervsliv. Ansøgerfeltet var utrolig stærkt, hvilket vidner om, at Væksthuset er kendt og anderkendt, hvilket jeg naturligvis glæder mig over. Når det er sagt har Liselotte fra første dag som konstitueret direktør vist handlekraft, overblik og engament, hvilket i sidste ende gjorde valget oplagt,” udtaler Henrik Rasmussen, bestyrelsesformand i Væksthus Hovedstadsregionen.

 

Fra et Væksthus til et andet

Selvom Liselotte Hohwy Stokholm skifter region, bliver hun i Væksthusene. Det landsdækkende initiativ er bygget på en samlet og national aftale med KL og Erhvervsstyrelsen, men de regionale forskelle er til at få øje på. Både strukturen omkring Vækstforum og de forskellige interessenter i det politiske landskab er forskellige, men det er erhvervsdemografien, og dermed medarbejderne i de forskellige Væksthuse, også. I Hovedstadsregionen er der et stort spænd, hvor Væksthuset skal favne både den unge og dynamiske IT virksomhed og den mere traditionelle og etablerede handels- eller produktionsvirksomhed med op til 100 ansatte.

”I Hovedstadsregionen er der en markant anden erhvervsdemografi end i Syddanmark. Det giver nogle helt andre udfordringer. For Væksthus Hovedstadsregionen er det et spørgsmål om fortsat at skærpe ydelserne, så vi forbliver attraktive overfor det efterhånden etablerede startupmiljø og samtidig kan fastholde at levere høj kvalitet overfor de SMVere, der skal skalere noget eksisterende. Det kræver både et internt og eksternt fokus, som jeg mener at kunne bidrage til. Det kræver, at vi fortsætter den udvikling, der allerede er i gang og kigger fremad for hele tiden at udvikle os”, siger Liselotte Hohwy Stokholm.

 

Om Liselotte Hohwy Stokholm

Liselotte Hohwy Stokholm (43 år) har de seneste fem år været direktør i Væksthus Syddanmark, hvor hun har øget omsætningen markant, bl.a. via udvidelse af produktporteføljen til gavn for virksomhederne og udvikling i hele området. Før det var hun tre år i Dansk Erhverv som chefkonsulent med fokus på erhvervs- og uddannelsesudvikling samt dele af beskæftigelsesområdet. Udover flere ledende poster hos bl.a. Syddansk Universitet har Liselotte Hohwy Stokholm også været ansat i det private erhvervsliv i en større produktionsvirksomhed.

Privat er Liselotte gift og har to piger på henholdsvis 14 og 18 år. Fritiden bliver brugt aktivt med familie og venner samt løb og badminton.

 

Om Væksthus Hovedstadsregionen

Væksthus Hovedstadsregionen tilbyder uvildig sparring til vækstvirksomheder og iværksættere i hovedstadsregionen.

Væksthuset samarbejder med et omfattende netværk af private og offentlige aktører, herunder den lokale erhvervsservice. Hvert år får mere end 1000 virksomheder hjælp til at realisere deres vækstpotentiale.

Væksthus Hovedstadsregionen er ejet af de 29 kommuner i Region Hovedstaden.

Læs mere på www.vhhr.dk

Annonce