Foto: Kunstakademiet.dk

Ny rektor for Kunstakademiet

Ledelse

07/04/2021 10:45

Theis

Kulturministeriet har udpeget en ny rektor for Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Det bliver Lars Bent Petersen, som skal stå i spidsen for Kunstakademiet.

Lars Bent Petersen kommer fra en stilling som rektor for Det Fynske Kunstakademi. Han er udøvende kunster og har været ansat som studieleder og prorektor på Kunstakademiet.Kulturminister Joy Mogensen siger:
"Lars Bent Petersen skal som rektor sikre, at Kunstakademiet først og fremmest har fokus på at uddanne kunstnere. Og så har jeg naturligvis en klar forventning om, at han tager hånd om de grundlæggende udfordringer, som den uvildige undersøgelse har belyst."

Lars Bent Petersen siger:
"Jeg glæder mig til arbejdet og håber, at jeg med min erfaring fra området kan medvirke til, i samarbejde med de studerende, Billedkunstskolernes og Kunsthal Charlottenborgs medarbejdere, at videreudvikle en samtidig og relevant institution, der kan rumme alle de mange forskellige, ofte modsatrettede, kunstsyn, praksisser, ideologiske og metodiske tilgange samtidskunsten har. Sådan at Kunstakademiet også i fremtiden kan rumme de nødvendige diskussioner og samtaler, der skal danne grobund for, at der kan skabes den viden og de kunstværker, vi endnu ikke kan forestille os."

Baggrund om Lars Bent Petersen
Lars Bent Petersen har siden 2016 været rektor for Det Fynske Kunstakademi i Odense. Han er uddannet billedkunstner på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1992. Han har en fortid på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han tidligere har været studieleder, prorektor og konstitueret rektor. Hans CV viser desuden indgående erfaring både som udøvende kunstner, kurator samt forskellige roller som fagdommer, censor mv. Herudover har han et stort internationalt netværk.

Baggrund om Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler
Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler er en videregående kunstnerisk uddannelsesinstitution under Kulturministeriet. Akademiet, som er grundlagt i 1754, danner ramme om undervisning, faglig udvikling og forskning inden for hele det billedkunstneriske område.

 

Mest Læste

Annonce