Det nye formandsskab i Danske Skoleelever fra 2017.
Det nye formandsskab i Danske Skoleelever fra 2017.

Skoleelevernes nye formand: Begrav stridsøksen og se på eleven

Ledelse

11/4/17 7:06

Nick Allentoft

"Kære voksne. Begrav stridsøksen om reformen og lad os fokuserer på det vigtigste: Eleven i klasselokalet," siger Danske Skoleelevers nye formand.
På Danske Skoleelevers årlige generalforsamling, har eleverne valgt Jakob Bonde Nielsen som ny formand. Jakob overtager roret efter et år med Jens Vase, der efter sommerferien begynder på sin ungdomsuddannelse. Jakob overtager formandsstolen med et klart budskab til alle skolens parter: "Kære voksne. Begrav stridsøksen om reformen og lad os fokuserer på det vigtigste: Eleven i klasselokalet".

Jakob er 15 år gammel og bor i Sydhavnen i København. På den årlige generalforsamling søndag den 2. april, blev Jakob valgt af over 300 grundskoleelever fra hele landet. Det næste år skal Jakob stå i spidsen for alle landets grundskoleelever i debatten om skolen, og arbejdet for det gode skoleliv for alle elever. "Jeg glæder mig utrolig meget til arbejdet, hvor der er masser at tage fat på. Jeg ved, at der er rigtig mange skoleledere, lærere og pædagoger over hele landet, der gør et fantastisk stykke arbejde. Den gejst og stolthed skal vi have frem i udviklingsarbejdet om vores fælles skole", fortæller Jakob.

Jakob går på Byens skole i Valby og har været aktiv i Danske Skoleelever i næsten to år, det sidste år som formand for Region Hovedstaden. Han ser frem til at kæmpe for det gode skoleliv, hvor nogle diskussioner de senere år, har stået i vejen for udviklingen. "I al den tid jeg har været aktiv i Danske Skoleelever, har jeg hørt mange bruge rigtig meget energi på at fortælle, hvor forkert det de andre siger er. F.eks. er der brugt meget energi på at tale om arbejdstider, forberedelsestid og arbejdsvilkår. Det er naturligvis vigtigt, men det må aldrig stå i vejen for vores skolegang", siger elevernes formand, der har udviklingen af den motiverende, spændende og fremfor alt lærerige skoledag som sin ledestjerne.    "Vi elever, vil gerne være med til at udvikle skolen, men vi har brug for, at politikerne og organisationerne omkring skolen, får øjnene tilbage på bolden, og begynde at tænke på dét, der er vigtigt: Eleven i klasselokalet", afslutter en formand, som er klar til at smøge ærmerne op og sætte sig til forhandlingsbordet.     Konkret foreslår elevernes nye formand:  
  • Sæt fokus på alle de ildsjæle, der er i dagligdagen driver skolen
  • Vær opmærksom på, hvad der er rette tid og rette sted for forhandlinger og 
  • diskussioner
  • Lad os i fællesskab løse problemerne med: manglende motivation, vejledning
  • og 10. klassestilbudene.
På næstformandsposten overtager Chili Stensgaard Bjerg Preisler-Andersen fra Roskilde efter Mads Løjtved Rasmussen, der ligesom Jens starter på sin ungdomsuddannelse til sommer. Når Jakob og Chili er færdige med deres 9. klasse, flytter de til Aarhus hvor Danske Skoleelever har hovedkvarter. Her skal de sammen med 16 andre frivillige unge bo og arbejde for foreningen det næste år.   

Annonce