Bodil Nordestgaard Ismiris, adm. direktør i Lederne. Foto: Lederne

Ledere skal på kursus i at forebygge og håndtere sexchikane

Lederne sætter nu alle sejl til for at uddanne landets ledere til frontløbere i indsatsen mod sexchikane, og stor kampagne skal få flere til at deltage i nyt gratis digitalt kursus. En række virksomheder bakker op om kampagnen og opfordrer deres næsten 1.300 ledere til at tage kurset.

I efteråret lancerede Lederne løftet om nultolerance over for sexchikane, som over 4.400 skrev under på i løbet af halvanden uge. Og nu skal der sættes turbo på indsatsen for at gøre løftet til virkelighed på de danske arbejdspladser. Derfor søsætter Lederne i dag en stor kampagne for at uddanne flest muligt ledere til at forebygge og håndtere sexchikane. De opfordres konkret til at deltage i Ledernes digitale kursus, som er gratis og tilgængeligt for alle.

"Vi har i Lederne været helt klare i mælet om, at sexchikane er totalt uacceptabelt, og at det skal forebygges på de danske arbejdspladser. Nu følger vi holdningen op med konkret handling, som vi håber, at mange tusinde ledere vil tage til sig. De spiller en meget vigtig rolle i den kulturændring, som er afgørende for at få gjort op med sexchikane, siger Ledernes administrerende direktør," Bodil Nordestgaard Ismiris.

Derfor er der fra i dag blandt andet store annoncer i en række landsdækkende aviser, hvor Lederne i samarbejde med ni virksomheder opfordrer alle ledere til at tage Ledernes gratis digitale kursus, som kan findes her.

Ledere har brug for viden og værktøjer

De ni virksomheder har allerede besluttet at bakke op om kampagnen ved at opfordre deres i alt næsten 1.300 ledere til at deltage i kurset, som over 3.000 allerede har deltaget i, siden det blev lanceret sidst i januar.

Niels Duedahl er administrerende direktør i den store danske energi- og telekoncern Norlys, som har besluttet at bakke op om Ledernes kampagne og gøre materialet tilgængeligt for alle ledere som et supplement til den indsats, som koncernen allerede har gjort.

"Vi skal i fællesskab have sat en stopper for sexchikane på det danske arbejdsmarked. Det kræver, at vi som virksomheder sikrer, at vores ledere har den nødvendige viden til at sikre en god kultur på arbejdspladsen og de rette værktøjer til at håndtere det på den rigtige måde, hvis der alligevel opstår konkrete sager," siger Niels Duedahl.

Ud over Norlys er de andre virksomheder i kampagnen DTU Learn for Life, Elis, Energinet, EY, PensionDanmark, PFA, Robert Bosch og Synoptik.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard ser det som positivt, at over 3.000 ledere allerede har deltaget i kurset om forebyggelse og håndtering af sexchikane, og at en række virksomheder nu opfordrer deres ledere til at gennemgå kurset, så de får redskabskassen på plads til indsatsen mod sexchikane.

"Lederne på de danske arbejdspladser spiller en absolut nøglerolle i at få bugt med seksuel chikane. De skal gå forrest for at sikre en kultur på arbejdspladsen, hvor krænkende adfærd ikke accepteres. Derfor er det vigtigt, at lederne er klædt godt på til, hvordan de forebygger og håndterer seksuel chikane. Og jeg vil gerne opfordre endnu flere ledere til at søge viden på dette område. Regeringen er optaget af at få gjort op med seksuel chikane. Derfor har vi blandt andet indledt trepartsdrøftelser om, hvordan seksuel chikane bedst forebygges og håndteres på arbejdspladserne," siger Peter Hummelgaard.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.