Lejre slanker direktionen

Der bliver kun ansat én ny direktør som erstatning for to, der stopper. Det giver en besparelse og skal samtidig sikre et endnu bedre samarbejde på tværs af fagområderne. Ny stilling som vicekommunaldirektør bliver snart slået op.

To af Lejre Kommunes direktører har i den sidste tid sagt ja til nye direktørjob i andre kommuner: Jan Dehn er netop begyndt i Hørsholm Kommune, mens Hanne Stensen Christensen fra december bliver direktør på Stevns.  Lejre Kommune benytter lejligheden til at slanke direktionen og samtidig indføre en ny titel som vicekommunaldirektør.

Beslutningen er truffet af økonomiudvalget, og borgmester Carsten Rasmussen forklarer:

”Det er en ret væsentlig ændring, vi foretager i ledelsen. Det er klart, at en mindre direktion vil betyde en fast årlig besparelse i en tid, hvor vi har god brug for pengene. Vi har her i efteråret været gennem en omprioritering og sparet på driften, så der bliver flere penge til investeringer i Lejre Kommunes fremtid. Vi har været nødt til at skære bredt, og derfor er det godt og rimeligt, at også den øverste ledelse bidrager. Ledelsen er nu heller ikke tidligere gået ram forbi – antallet af centerchefer er siden 2013 reduceret fra  12 til 8, tilføjer Carsten Rasmussen.

”Samtidig er jeg sikker på, at den nye struktur passer godt til det, vi vil med Lejre Kommune. Fremover kommer direktionen til at bestå af kommunaldirektør Inger Marie Vynne og to vicekommunaldirektører. De vil arbejde endnu tættere sammen på tværs af faggrænser, og det er vigtigt, når vi som kommune skal skabe det gode liv på landet. De ønsker og behov, som borgerne har, kræver ofte en indsats på tværs af kommunens afdelinger og centre”, tilføjer Carsten Rasmussen.

Den ene vicekommunaldirektør bliver Henrik Nielsen, som i dag har ansvaret for økonomi, job & social samt velfærd & omsorg. Den anden, som nu skal findes, får især fokus på børn, unge, kultur og fritid. Men sammen med kommunaldirektør Inger Marie Vynne og fagcentercheferne vil de altså få et større samlet ansvar for driften og udviklingen i Lejre Kommune.

 

Baggrundsinformation:

Direktionen reduceres fra fire til tre direktører. Den mindre udgift indgår i de administrative besparelser, som kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med budget 2019-22.

Direktørerne ændrer stillingsbetegnelse til vicekommunaldirektører. Alle tre direktører vil også fremover have præcise ansvarsområder, men ændringen markerer det tværgående ansvar og kravet om at  styrke samarbejdet på tværs til gavn for borgerne og virksomhederne.

Det er håbet, at ændringen også gør det endnu mere tiltrækkende at arbejde som direktør i Lejre Kommune. 

Den ledige stilling som vicekommunaldirektør opslås i november 2018 og forventes besat fra 1. februar 2019.

Emneord: Kommunaldirektør, Lejre Kommune, Direktion, 221118
Lejre Kommune på DenOffentlige.dk Lejre Kommunes vision er sammenfattet i bogen Vores Sted: Læs den her. Vi ønsker at være et sted med stærke fællesskaber, frirum til initiativ og naturen som rammen om det hele.
Aktivitet: Artikler: 22 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 04.02.19 Politik
  Tallerkentræf - til middag med Lejres politikere

  Kommunalbestyrelsen inviterer alle i Lejre Kommune til uformelle middage. Her er ingen dagsorden, men god mulighed for at lære politikerne lidt bedre at kende og få en god snak.

 • 19.05.16 Infrastruktur
  Lejre først i Danmark med superhurtigt Gigabredbånd

  YouSee ruller superhurtigt Gigabredbånd ud til 1,4 millioner danske hjem over det næste halvandet år.

 • 21.09.15 Ledelse
  KomDir: Tilfredshed med Bo Smith-udvalgets rapport

  ”Det er vigtigt, vi i de enkelte kommuner forholder os til, hvordan arbejdsbetingelserne for byrådene kan forbedres”, siger Kommunaldirektørforeningens formand, Henrik Kolind, i forlængelse af Bo Smith udvalgets anbefalinger.

 • 04.05.15 Velfærd
  En håndtegnet velkomst

  Et utraditionelt og nytænkende samarbejde mellem Lejre Kommune og elever fra Flakkebjerg Efterskole står bag udviklingen af en velkomstpjece til kommunens nye flygtninge. Resultatet er blevet en let forståelig pjece, som kommunen nu vil afprøve i modtagelsen af de nye udenlandske borgere.