Herlev Hospital får hurtigopladning til elbiler

Bæredygtighed

28/6/17 12:30

Vibeke Agerdal Kristiansen

CLEVER har netop sat en ny 50 kW ladestander op på Herlev Hospital, der kan lade elbiler op på cirka en halv time.

CLEVER har netop sat en ny 50 kW ladestander op på Herlev Hospital, der kan lade elbiler op på cirka en halv time. Ladestanderen er tilgængelig for alle elbilister, uanset om man har ærinde på hospitalet eller blot skal have hurtig strøm på elbilen på farten.

Herlev Hospital ligger tæt på både Herlev bymidte og på den befærdede motorring 3, så ladestanderen vil være til gavn for både elbilister bosat i Herlev og for elbilister på farten.

”Udbredelsen af elbiler afhænger i høj grad af, at der er gode opladningsmuligheder. Derfor er vi glade for at kunne åbne endnu en 50 kW ladestander – denne gang i Herlev, hvor både patienter, lokale og elbilister på farten, der skal hurtigt videre, kan lade batterierne op”, udtaler Casper Kirketerp-Møller, adm. direktør i CLEVER.

CLEVER har sat ladestanderen op efter at have vundet et udbud i Region Hovedstaden om at sætte 50 kW ladestandere op på hospitalerne i Regionen.

”Udbredelse af hurtigladere gør det let at være elbilejer i hovedstadsregionen og for os giver det god mening, at det er muligt at lade hurtigt op på hospitalerne. Hospitalerne ligger godt placeret og elbiler fremmer sundheden, fordi de ikke forurener og støjer så meget som fossilt drevne biler” siger Kåre Albrechtsen, der er sektionschef i Mobilitet og Teknologi i Region Hovedstaden.

CLEVERs ladenetværk tæller mere end 1000 ladepunkter i Danmark, Sverige og Nordtyskland, som man automatisk har adgang til som kunde hos CLEVER.

Der er skiltet ved ladestanderen, at pladserne er forbeholdt elbiler.

Fakta:

CLEVER sætter syv 50 kW ladestandere op ved Region Hovedstadens hospitaler, efter at have vundet et udbud i Region Hovedstaden, der generelt gør meget for at fremme elbiler i regionen.

De nye ladestandere står på følgende hospitaler:

  • Rigshospitalet, Tagensvej, Tagensvej 20, 2100 København Ø
  • Amager Hospital, Italiensvej 1, 2300 København S
  • Bispebjerg Hospital, Bispebjerg Bakke 23, 2400 København NV
  • Frederiksberg Hospital, Nordre Fasanvej 57, 200 Frederiksberg
  • Herlev Hospital, Turkisvej 1A, 2730 Herlev
  • Nordsjællands Hospital, Hillerød, Helsevej 2, 3400 Hillerød
  • Gentofte Hospital, Gentofte Hospital, Ledreborg Alle 34, 2820 Gentofte
  •  
  • Ladestanderne fra ABB kan lade alle elbiler hurtigt op med 50 kW CHAdeMO (DC), 50 kW CCS (DC) og 43 kW Type 2 (AC).

Annonce