Foto: Helsingør Kommune

Lige nu: Nye Covid-19 tiltag i Helsingør Kommune

Regeringen indfører nye tiltag til håndtering af COVID-19 i Helsingør Kommune. Tiltagene gælder frem til den 2. januar 2021.

Regeringen indfører en række nye lokale tiltag for at reducere spredning af coronavirus i Helsingør Kommune. Tiltagene er anbefalet af Indsatsgruppen for COVID-19 epidemihåndtering, herunder sundhedsmyndighederne. Tiltagene, der vil gælde i Helsingør, er i vidt omfang de samme, som blev udmeldt for 17 hovedstadskommuner den 1. december 2020, og de vil gælde frem til den 2. januar 2021.

Niveauet af coronasmitte i Helsingør Kommune er højt og stigende. I Helsingør Kommune er incidensen steget markant fra 97 pr. 100.000 indbyggere den 13. november 2020 til 359 nye bekræftede tilfælde pr. 100.000 indbyggere den seneste uge – svarende til 225 tilfælde smittet med COVID-19. Derfor har Indsatsgruppen vurderet, at indsatsen i Helsingør Kommune skal intensiveres med en række af de samme tiltag, som indføres i 17 andre kommuner i hovedstadsområdet.

De nye tiltag dækker over seks områder:

 • Oprustning af test i kommunen
   
 • Styrket smitteopsporing og bedre vilkår for kommunens frivillige selvisolation
   
 • Skærpede kvadratmeterkrav i detailhandel og krav om ’ensretning’
   
 • Tiltag for at begrænse kontakten mellem elever i skoler og på uddannelser
   
 • Skærpet opfordring til hjemmearbejde på både private og offentlige arbejdspladser
   
 • Skærpet forsamlingsloft ved fritidsaktiviteter for børn og unge

Derudover opfordres borgere i Helsingør Kommune til at omgås færrest mulige personer. Og politiet intensiverer indsatsen med at håndhæve regler i forhold til forsamlingsforbuddet, åbningstider på restauranter, barer, caféer og andre serveringssteder, forbuddet mod salg af alkohol efter klokken 22 og krav til detailhandel.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også