Løkke efter rundtur til regeringsledere: EU skal være bolværk mod protektionisme

- Danmark mister en vigtig alliancepartner, når Storbritannien lader stolen stå tom i EU. Derfor skal vi omstille os, række ud og udvikle det samarbejde, vi har med de EU-lande, vi deler interesser med, siger Løkke efter EU-rundtur.

Fredag afsluttede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sin Europa-rundtur, da han i Madrid mødtes med Spaniens premierminister, Mariano Rajoy.

Han har i løbet af ugen været i Tyskland, Portugal og Spanien for at tale om et EU uden briterne.

- Ligesom Danmark er Spanien varm fortaler for åbne markeder og frihandel. 

Europa-hjørnet

Europas lande og det europæiske samarbejde står med nogle af de største udfordringer siden Anden Verdenskrig. Det er derfor væsentligt med debat og åbenhed, og derfor har DenOffentlige valgt at etablere en selvstændig sektion for Europa-debatten. 

Alle aktører - kritikere og tilhængere - opfordres til at deltage i debatten enten med indlæg eller som egentlige udgivere, der tager et medansvar for at sætte fokus på Europas situation.

Følg Europa-debatten her.

- Premierminister Rajoy og jeg har givet hånd på, at vi sammen skal sætte skub i EU’s arbejde med at udvide vores netværk af frihandelsaftaler. EU skal være et bolværk mod protektionisme og handelsforvridende idéer.

Samtalen mellem de to gik også på EU-budgettet, som ifølge den danske statsminister godt kan blive skruet bedre sammen.

- Der har været forlydender om, at EU skulle øge udgifterne med 20 procent. Det er helt skævt.

- EU kan sagtens gøre mere for de samme penge, hvis ressourcerne prioriteres. EU kan sagtens skrue markant op for sin indsats på migrationsområdet, uden at vi af den grund behøver et større budget. 

Mandag fik Lars Løkke Rasmussen besøg af den britiske premierminister, Theresa May, hvor de blandt andet talte om det forestående brexit, hvor briterne forlader EU. 

Dermed har Løkke i løbet af ugen haft fire møder med europæiske regeringsledere om EU og brexit.

Torsdag mødtes han med Tysklands kansler, Angela Merkel, i Berlin.

Europabevægelsen Blog

Debattøren er en del af Europabevægelsens panel af bloggere på DenOffentlige. Se andre indlæg her

Her bidrager en række erhvervsfolk- og organisationsfolk, kulturpersonligheder, undervisere og tidligere toppolitikere med interesse for det europæiske samarbejde til at styrke debatten om EU.

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Herefter rejste han til Lissabon for at mødes Portugals premierminister, António Costa, før han sluttede sin Europatur i Madrid.

Lars Løkke Rasmussen sagde før sin tur sydpå:

- Danmark mister en vigtig alliancepartner, når Storbritannien lader stolen stå tom i EU. Derfor skal vi omstille os, række ud og udvikle det samarbejde, vi har med de EU-lande, vi deler interesser med.

- For eksempel er både Portugal og Spanien ligesom vi stærke fortalere for frihandel og åbne markeder, og det er en dagsorden, vi især i denne tid skal fremme i EU og globalt.

/ritzau/

Emneord: Europæisk samarbejde, Protektionisme, Lars Løkke Rasmussen, EU, Frihandel, Theresa May, Brexit, 160418
Ringsted Kommune på DenOffentlige.dk Ringsted Kommune
Aktivitet: Artikler: 5 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også