Foto: Shutterstock

Lønfest hos kommunerne : Direktører tjener nu langt over millionen – og kommunaldirektørerne nærmer sig tre millioner kroner i årsløn

Mens de private virksomheder kæmper med at få økonomien til at løbe rundt og undgå nedskæringer, ser det ganske anderledes ud rundt om hos landets kommuner.

Det fremgår af en netop offentliggjort undersøgelse af Journalista.dk.

Her gennemgås på baggrund af aktindsigter lønningerne, som bliver udbetalt til direktionerne rundt om i landets kommuner.

Undersøgelsen tegner et billede af aflønninger til kommunernes topfolk, hvor menige direktører som udgangspunkt har en årlig indtægt på omkring 1.1 million kroner. Eller hvad der svarer til, at eksempelvis kommunernes direktører for undervisning, nærmer sig samme lønniveau som undervisningsministeren.

Samtidig viser tallene, at en række kommunaldirektører tjener langt mere end statsminister Mette Frederiksen, der årligt aflønnes med omkring 1.7 millioner kroner. Blandt de kommunaldirektører der tjener væsentligt mere er Hjørring Kommunes, hvis årsløn står skatteyderne i 2.154.940 kroner. Dermed placerer han sig på 17. pladsen over de kommunale embedsmænd, der aktuelt tjener mest.

Statsministeren sat til vægs af næsten 100 kommunale embedsmænd

Ifølge undersøgelsen udarbejdet af Journalista.dk er Mette Frederiksen med sit nuværende lønniveau, dårligt nok i stand til at udfordre de 100 bedst lønnede kommunale embedsmænd. Således er hendes løn blot i nærheden af Frederiksberg Kommunes by- og miljødirektørs, der inklusiv pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren, årligt sikrer sig 1.649.000 kroner.

En indtjening der rækker til en placering som nummer 95 på listen over de kommunale embedsmænd med den bedste løn.

Af tallene fremgår samtidig, at det må anses for at være et spørgsmål om tid, før en række kommunaldirektører fast nærmer sig 3 millioner kroner. Den kommunale embedsmand der i 2019 tjente mest var den afgående kommunaldirektør i Dragør Kommune, som samlet kunne se 2.824.438 kroner gå ind på lønkontoen.

Hvor god en forretning det kan være at tilhører toppen af det kommunale system, kan også ses ved de lønstigninger, kommunaldirektørerne har sikret sig de seneste par. Således er de mellem 2017 og 2019 i gennemsnit steget med, hvad der svarer til over 100.000 kroner om året.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også