Foto: Shutterstock

Lønfest hos kommunerne : Direktører tjener nu langt over millionen – og kommunaldirektørerne nærmer sig tre millioner kroner i årsløn

Mens de private virksomheder kæmper med at få økonomien til at løbe rundt og undgå nedskæringer, ser det ganske anderledes ud rundt om hos landets kommuner.

Det fremgår af en netop offentliggjort undersøgelse af Journalista.dk.

Her gennemgås på baggrund af aktindsigter lønningerne, som bliver udbetalt til direktionerne rundt om i landets kommuner.

Undersøgelsen tegner et billede af aflønninger til kommunernes topfolk, hvor menige direktører som udgangspunkt har en årlig indtægt på omkring 1.1 million kroner. Eller hvad der svarer til, at eksempelvis kommunernes direktører for undervisning, nærmer sig samme lønniveau som undervisningsministeren.

Samtidig viser tallene, at en række kommunaldirektører tjener langt mere end statsminister Mette Frederiksen, der årligt aflønnes med omkring 1.7 millioner kroner. Blandt de kommunaldirektører der tjener væsentligt mere er Hjørring Kommunes, hvis årsløn står skatteyderne i 2.154.940 kroner. Dermed placerer han sig på 17. pladsen over de kommunale embedsmænd, der aktuelt tjener mest.

Statsministeren sat til vægs af næsten 100 kommunale embedsmænd

Ifølge undersøgelsen udarbejdet af Journalista.dk er Mette Frederiksen med sit nuværende lønniveau, dårligt nok i stand til at udfordre de 100 bedst lønnede kommunale embedsmænd. Således er hendes løn blot i nærheden af Frederiksberg Kommunes by- og miljødirektørs, der inklusiv pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren, årligt sikrer sig 1.649.000 kroner.

En indtjening der rækker til en placering som nummer 95 på listen over de kommunale embedsmænd med den bedste løn.

Af tallene fremgår samtidig, at det må anses for at være et spørgsmål om tid, før en række kommunaldirektører fast nærmer sig 3 millioner kroner. Den kommunale embedsmand der i 2019 tjente mest var den afgående kommunaldirektør i Dragør Kommune, som samlet kunne se 2.824.438 kroner gå ind på lønkontoen.

Hvor god en forretning det kan være at tilhører toppen af det kommunale system, kan også ses ved de lønstigninger, kommunaldirektørerne har sikret sig de seneste par. Således er de mellem 2017 og 2019 i gennemsnit steget med, hvad der svarer til over 100.000 kroner om året.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.