Lokalpolitiker forlader S i protest mod asylpolitik

- Min beslutning skal ses i sammenhæng med partiets overordnede politik, siger lokalpolitiker fra Thisted.

En af de længst siddende medlemmer for Socialdemokraterne i kommunalbestyrelsen i Thisted har meldt sig ud af partiet og vil nu melde sig ind under SF's faner.

Beslutningen skyldes ikke lokalpolitisk uenighed med andre fra partiet, men derimod det store oppositionspartis politiske linje i forhold til flygtninge og asylansøgere, forklarer Morten Bo Bertelsen fra Frøstrup i Thy.

Han har siden 2002 repræsenteret Socialdemokraterne i kommunalbestyrelsen i Thisted.

Læs om flere partiskifter

Vi samler alle historier om partiskifter på en side. Find den her. 

- Jeg har været glad for samarbejdet i den socialdemokratiske gruppe. Min beslutning skal ses i sammenhæng med partiets overordnede politik fra Christiansborg, som jeg ikke længere finder foreneligt med mit politiske ståsted, siger Morten Bo Bertelsen til LimfjordUpdate.dk.

- Jeg finder blandt andet de seneste stramninger på flygtningeområdet uforeneligt med mine grundlæggende værdier, uddyber han.

Morten Bo Bertelsen meldte sig ind i Socialdemokraterne i 1998.

Han opretholder sit mandat i Thisted Kommunalbestyrelse og forventer at repræsentere SF i stedet for, skriver LimfjordUpdate.dk.

/ritzau/

Emneord: Farvel, Lokalpolitikere, Partiskifte, Thisted Kommune, Morten Bo Bertelsen, Socialdemokraterne
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 08.02.16 Kurt Wissendorf Møller
  Hvem ejer mandatet?

  Det er fint, at man lader samvittigheden råde og dermed forlader et parti man ikke er enig med. Det er imidlertid ikke uproblematisk bare at flytte videre til et andet parti, og det er ikke heller uproblematisk for et andet parti at modtage en overløber.
  I dette tilfælde har Morten Bo Bertelsen angivet, at det kun er en del af den socialdemokratiske politik han ikke kan identificere sig med.
  Det modtagende parti skal derfor forholde sig til, om et enkeltstående politikområde, som bestemt er vigtigt nok, kan være grundlag nok for at anerkende et medlemsskab. Man risikerer at få 10% enighed og 90% uenighed.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også