Foto: Skatteministeriet
Foto: Skatteministeriet

Efter indsats fra regeringen: Ramt af skattesmæk på over 530 mio.

Lovgivning

12/4/21 9:19

Theis

Rockere og bandemedlemmer er siden 2018 blevet ramt af skatteopkrævninger for over 530 mio. kroner. Det er et resultat af Skattestyrelsens indsats på området.

Store biler, dyre motorcykler og luksusvarer. Når Skattestyrelsen kontrollerer rockere og bandemedlemmers økonomi, sker det blandt andet for at finde ud af, om der er en sammenhæng mellem deres indtægt og deres livsstil. Er der ikke det, tyder det som regel på, at der er tale om en ulovlig indtægt. Siden 2018 har Skattestyrelsens kontroller udløst skatteopkrævninger på i alt 530 mio. kr. – alene sidste år blev der opkrævet 189 mio. kroner. 

”Når en person på fx overførselsindkomst eller helt uden indtægt kører i en meget dyr bil, ringer alarmklokkerne, og Skattestyrelsen sætter ind med en grundig gennemgang af personens indtægtsgrundlag, formue og værdier for at se, om der er noget, der ikke stemmer. Det er det, vi også kalder Al Capone-metoden, og det er et rigtig godt værktøj, vi har her”, siger skatteminister Morten Bødskov. 

Al Capone-metoden er én blandt flere metoder, som Skattestyrelsen bruger i indsatsen mod økonomisk kriminalitet i rocker- og bandemiljøet. I de større sager om organiseret skatte- og momsunddragelse arbejder Skattestyrelsen tæt sammen med politiets efterforskningsenheder og landets politikredse. Her er Skattestyrelsens rolle at optrevle pengesporet, mens politiet forestår efterforskningen. 

Siden 2018 er der blevet gennemført ca. 7.300 kontroller af rockere og bandemedlemmers økonomi, og det har ført til, at Skattestyrelsen har sendt skatteopkrævninger ud for godt 530 mio. kroner. 

”Det krænker vores retsfølelse og retfærdighedssans, når rockere og bandemedlemmer har en dyr livsstil, som er finansieret gennem svindel og kriminalitet. Det er helt afgørende for regeringen, at vi sætter hårdt ind over for den slags svindel. Derfor er det vigtigt, at Skattestyrelsen fortsætter sin indsats, så vi kan få sat en stopper for den organiserede økonomiske kriminalitet i miljøet og den ulovlige finansiering, de benytter til deres ekstravagante livsstil, og vi arbejder hele tiden på at sikre, at myndighederne har den bedst mulige værktøjskasse til at bekæmpe organiseret økonomisk kriminalitet”, siger Morten Bødskov. 

Annonce