Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kan give 7000 kroner i bøde: Tusindvis af bilister bryder 11 år gammel lov hver dag

Lovgivning

14/03/2024 07:43

J. Bøgen

Det er imidlertid nok de færreste, der ved, at de faktisk gør noget ulovligt!

Det er selvfølgelig vigtigt at være helt up to date, når det kommer til at både trafik- og kørekortregler.

Alligevel viser det sig, at danskere bliver ved med at bryde en 11 år gammel lov, som giver 7.000 kroner i bøde; og du kan potentielt bryde den hver dag uden at vide det.

Det skriver onlinemediet Boosted.

Sagen er den, at kørekort udstedt før 19. januar 2013 har en begrænset gyldighedsperiode, der udløber, når indehaveren fylder 70 år.

Det er en detalje, der kan have store konsekvenser, da det bliver sammenlignet 1:1 med ikke at have noget kørekort overhovedet. Første gang man bliver taget i at køre med et ugyldigt kørekort vil det koste 7.000 kroner i bøde, og anden gang vil beløbet stige til 8.500.

Udover de økonomiske sanktioner er der også alvorlige implikationer for bilistens forsikringsdækning i tilfælde af et trafikuheld.

Forny dit kørekort

Det gode nyhed er, at fornyelsen af et kørekort er en forholdsvis enkel proces, der blot kræver en tur til borgerservice med et gyldigt ID i hånden.

De, der har erhvervet deres kørekort efter den 19. januar 2013, bør også være klar over, at deres kørekort til personbil kun er gyldigt i 15 år.

For dem, der fører busser eller lastbiler (kørekortkategorierne C og D, red.), er gyldighedsperioden endnu kortere, da de skal have det fornyet hver femte år.

Hvis du kender nogen, der bør vide dette, så er det med at få dem oplyst i en hulens fart.

Mest Læste

Annonce