Foto: Shutterstock

PET-agent solgte våben til terrormistænkt

Lovgivning

10/06/2021 08:15

LTT

En 26-årig mand købte tilbage i december 2019 to pistoler, lyddæmpere og ammunition ved indkøbscentret Fields i København. Sælgeren var en agent fra Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Efter salget anholdte PET manden, sammen med en række andre personer i en stor aktion. Efterfølgende fortalte PET til offentligheden, at de havde forhindret et terrorangreb. Den 26-årige mand er nu tiltalt for at ville begå terror, i en sag ved Københavns byret. Salget af pistoler fra en PET-agent får nu forsvarer til at stille spørgsmålstegn ved PET’s-metoder. Det skriver DR.

Solgte våbnene for 6.800 kroner
I anklageskriftet mod den 26-årige mand fremgår det, at politiet ikke ved hvor manden ville slå til. Det fremgår ydermere at PET-agenten solgte våbnene til 6.800 kroner. Forsvarsadvokat Janus Malcolm Pedersen siger til DR “PET går meget, meget aktivt ind i en dialog og en samtale, og så ender det med, at de tilbyder at sælge våben for en pris, som er urealistisk billig. Det, mener jeg, er problematisk. Han tilføjer ydermere at han mener at hans klient er blevet lokket af agenten. “Lokket, opfordret, tilskyndet og skubbet ud i noget, som han efter min opfattelse aldrig havde gjort, hvis den her PET-agent ikke havde været med inde over.” 

Nægter sig skyldig
Den 26-årige mand nægter sig skyldig og han har forklaret, at han overfor PET-agenten overdrev sin religiøse holdninger og sit venskab med kendte islamister, for at presse prisen på våbnene ned. Dog erkender han, at han har forsøgt at overtræde våbenloven. 

Har brændt Jesus-figuren
På beskedtjenesten Telegram, kunne man dog ifølge dokumenter se at den 26-årige følger flere kanaler, der sympatiserer med Islamisk Stat. Han har derudover forklaret at han i sit danske pas har brændt Jesus-figuren fordi 'det er forbudt for muslimer at have tegn og billeder af Jesus'. Kendes manden skyldig, vil anklagemyndigheden fratage ham det danske pas og hans statsborgerskab.

Varetægtsfængslet i halvandet år
Den 26-årige mand har siddet varetægtsfængslet i knap halvandet år, og det har været meget belastende, fortæller forsvarsadvokat Janus Malcolm. “I halvdelen af den periode, der er gået, har der efter min overbevisning ikke været en aktiv efterforskning. Der har sagen ligget til juridisk vurdering, og det, mener jeg simpelthen, er for lang tid. Det er urimeligt over for mennesker, mistænkt i den her type sager.” 
Til oktober forventes der dom i sagen. 

 

Mest Læste

Annonce