Foto: Shutterstock

Politiet kendte serieafpressers identitet: Først 134 overgreb senere blev han anholdt

Lovgivning

07/06/2021 09:13

LTT

Politiet har modtaget en lang rækker anmeldelser, fra piger der er blevet afpresset af den 22-årige mand Dennis Samsø Nielsen, han har i en periode på tre år, afpresset 169 piger i en alder på helt ned til 11 år.

Dennis Samsø Nielsen har afpresset piger, til at sende seksuelle billeder via blandt andet snapchat. Han har derudover voldtaget et af sine ofre. Han blev i juni 2019 anholdt for sin afpresning, men allerede i maj 2018 kendte politiet hans identitet, og var i besiddelse af hans telefonnummer, det oplyser DR. Alligevel gik der 11 måneder fra de kendte til hans identitet, til de handlede på sagen. I den periode har han nået at afpresse 134 piger, afpresning der kunne have været undgået, hvis politiet havde handlet før. 

Møder kritik
Den sene reaktion fra politiet møder massiv kritik fra flere steder. Advokat og forkvinde for videnscenteret Digitalt Ansvar, Miriam Michaelsen siger til DR: “Det er skræmmende lang tid at have siddet med identiteten på en formodet gerningsperson, som har udsat så mange børn for hardcore digitale krænkelser,” Ifølge anklageskriftet blev pigerne afpresset til at gøre seksuelle, ydmygende og smertefulde ting ved sig selv, mens de skulle filme det til Dennis Samsø Nielsen. Miriam Michaelsen kritiserer politiet for at handle for sent. 

"Det er voldsomt"
DR har været i kontakt med en af de 134 piger, som er blevet afpresset af Dennis Samsø Nielsen, i perioden hvor politiet kunne have handlet. Til DR siger hun “Jeg synes, det er voldsomt, at politiet ikke har reageret hurtigere. Jeg får tanken, om jeg og de mange andre piger kunne have sluppet for den traumatiske oplevelse, hvis politiet havde reageret hurtigere.” DR har også talt med en far til en pige som også har oplevet afpresning fra Dennis Samsø Nielsen, han synes at det er voldsomt, at politiet ikke har grebet ind noget før, når nu de kendte til afpresserens identitet. 

Kræver redegørelse fra politiet
Nu kræver Jusistminiser Nick Hækkerup (S) at der kommer en redegørelse fra politiet. Han vil have svar på, hvorfor det tog tre år at anholde serieafpresseren. Flere politikredse har været involveret i sagen, da de har modtaget anmeldelser fra mange forskellige piger. Nick Hækkerup mener at den måde de forskellige politikredse har talt sammen, og taget hånd om sagen ikke er god nok, samt at der skal rettes op på det. 

Mest Læste

Annonce