Et nyt land har overtaget tronen fra Italien.
Lige nu læser andre
Hvor i verden finder man egentlig den bedste mad?
Ifølge den internationale madplatform Taste Atlas skal man i år rejse til Grækenland, hvis man vil opleve gastronomi på absolut topniveau.
Det betyder, at det ganske overraskende ikke er Italien, der ellers plejer at indtage førstepladsen, men derimod landet med oliven, feta og tzatziki, der løber med sejren.
Grækenland scorer i gennemsnit 4,6 point og bliver især rost for sin brug af friske og naturlige råvarer.
Blandt de helt store stjerner er pistacienødder fra Aegina, som spises både ristede og rå.
Læs også
I testen nøjes Taste Atlas ikke med at rangere retter, men anbefaler også producenter og restauranter.
Hvis du er nysgerrig på deres anbefaling om Grækenland eller andre af de 100 bedste køkkener i verden, kan du læse mere om dem her.
Danmarks om nummer 63
På listen må Danmark tage til takke med en beskeden placering som nummer 63, men det betyder ikke, at der ikke sendes roser i retning af det danske køkken.
Wienerbrød, brunede kartofler, rejemad, juleand og havarti topper listen over “must try”, ligesom Lurpak får en vurdering på 4,8 ud af 5.
Her er hele top 20-listen ifølge Taste Atlas:
- Grækenland – 4,60
- Italien – 4,59
- Mexico – 4,52
- Spanien – 4,50
- Portugal – 4,50
- Tyrkiet – 4,50
- Indonesien – 4,48
- Frankrig – 4,48
- Japan – 4,47
- Kina – 4,45
- Polen – 4,42
- Indien – 4,42
- USA – 4,42
- Peru – 4,40
- Serbien – 4,40
- Brasilien – 4,39
- Kroatien – 4,36
- Colombia – 4,34
- Vietnam – 4,34
- Ungarn – 4,33