Foto: Shutterstock

Du skal altid gøre dette, inden du spiser jordbær: De smager langt bedre

Mad og drikke

10/06/2025 21:27

Lukas Andreas

Mange ved ikke, at det forbedrer bærrenes smag og aroma.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Sommeren er over os, og med den følger en af årets mest eftertragtede lækkerier: jordbær.

De friske bær, der oftest ikke kommer i andet indpakning end en bakke, får ofte en tur under hanen inden de serveres, men ifølge Huffington Post er det ikke kun det, man skal være opmærksom på.

Det viser sig nemlig, at samme princip som for brieost eller en god bøf også gælder for jordbær - de skal stå uden for køleskabet i en god time inden de skal spises.

Sådan lyder det fra den amerikanske jordbærproducent Driscoll’s insisterer på, at bærrene skal ligge og hygge sig lidt på køkkenbordet i en times tid inden servering.

Ifølge dem smager jordbær simpelthen bedst ved stuetemperatur, og det gør, at smagen og duften for alvor kommer til sin ret.

Og ja - det kan nemt lyde en smule unødvendigt – hvorfor vente med at spise noget, man egentlig allerede kan synes er perfekt, som det er?

Der er noget om snakken

Huffington Posts madredaktør, Amy Glover, satte sig for at afprøve producentens råd.

Resultatet? Eksperterne havde ret – til hendes store irritation. Ifølge redaktøren blev jordbærrene utroligt meget mere aromatiske og smagte langt sødere efter en times stuetemperatur.

Madeksperterne fra America's Test Kitchen har en enkel forklaring: Jordbærs sødme ligger ikke kun i sukkerindholdet, men også i deres aroma, som frigøres ved stuetemperatur.

Fremover kan du måske overveje at tage jordbærrene ud lidt før servering. Det lyder måske lidt overdrevent, men beskeden fra madredaktøren er klar: Det gør en overraskende stor forskel.

Mest Læste

Annonce

Ads by MGDK