Førhen kunne hun klare sig for 300 kroner om ugen, men det kan hun ikke længere.
Lige nu læser andre
Mange unge danskere siger farvel til kødet, og det er ikke kun for at skåne klimaet.
Det er ganske enkelt bare blevet for dyrt.
26-årige Hannah Engmose Johansen, der er kandidatstuderende og bosat i Danmark, er blandt dem, der har oplevet, at madbudgettet er eksploderet.
Tidligere klarede hun sig for omkring 300 kroner om ugen, men i dag er det svært at holde sig under 500.
Det gælder selv efter, hun har fjernet de dyreste vaner fra sin indkøbsliste.
Læs også
Sådan skriver B.T.
“Det er jo helt ekstremt. Altså kødpriserne er jo helt ekstreme,” siger hun og fortæller, at hun nu kun køber kød cirka hver anden uge.
Tallene understøtter udviklingen
Ifølge Coop Analyse har 42 procent af de 18- til 34-årige mindst én kødfridag om ugen.
Mens forbrugerprisindekset generelt er steget med 15,3 procent siden april 2021, er priserne på fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer steget med hele 30,4 procent.
Og det kan især mærkes på kødet.
Læs også
Hannah har derfor opstillet et borgerforslag om at lade SU’en ifølge inflationen.
Hvordan det bliver taget imod, vil tiden vise.