Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stilken op eller ned? Sådan skal du opbevare tomater for at holde dem friske

Mad og drikke

17/03/2024 14:12

J. Bøgen

De er ret nemme at opbevare, men der er nogle regler, der er vigtige at overholde.

Tomater kan med deres søde, saftige smag være højdepunktet i mange opskrifter, uanset om de kommer fra dit lokale supermarked eller din egen baghave.

De er alsidige og lækre: Tomater kan skæres i skiver til sandwich, i tern til salsa, hakkes til salater og bruges i utallige andre retter.

Alligevel kan den flygtige perfektion af modne tomater let gå tabt, hvis de ikke opbevares korrekt.

Med nogle få enkle trin kan du forlænge deres holdbarhed og nyde deres lækre smag i længere tid.

Køleskab eller ej?

Den første ting, du bør vide, er, at friske tomater ikke bør køles, da nedkøling stopper modningsprocessen.

Så medmindre dine tomater er helt modne, vil nedkøling af dem ikke føre til den ideelle, saftige tomat, du ønsker.

Men hvis du står med perfekt modne tomater, som du ikke skal bruge med det samme, er det en mulighed at opbevare dem i køleskabet.

Modne tomater kan holde sig en dag eller to i køleskabet uden væsentligt kvalitetstab.

Undgå at efterlade dem i køleskabet i mere end et par dage, da langvarig nedkøling kan føre til dehydrering, hvilket resulterer i en mindre saftig tomat med kød, der er melet eller grødet.

For at få den bedste smag og tekstur skal du altid forsøge at spise tomater ved stuetemperatur. Det er altså en fordel, at de ikke er kolde, når de skæres i skiver og indarbejdes i salater eller sandwich.

Med stilken op eller ned?

Det er en god vane at opbevare tomater med stilken nedad, og det er der flere grunde til.

For det første hjælper det med at forhindre fugt i at slippe ud gennem stilken, hvilket kan hjælpe med at holde tomaterne saftigere i længere tid.

Opbevaring af dem på denne måde kan også reducere sandsynligheden for skimmelvækst omkring stængelområdet og kan forlænge friskheden af ​​dine tomater.

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce