Foto: Shutterstock

Medie: Mindre genåbning kan være på vej

Sundhedsministeren har indkaldt til et møde, hvor emnet er en mindre og regional genåbning. Særligt tre ting kan måske få lov til at åbne igen, lyder det.

Nu kan en gradvis og geografisk-baseret genåbning være på vej. Det skriver Ekstra Bladet efter at have talt med sundhedsordførere fra flere af folketingets partier. 

Disse fortæller til avisen, at de er blevet indkaldt til møde hos sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fredag, hvor en regional genåbning skal diskuteres. Angiveligt vil sundhedsministeren gennemgå flere modeller for, hvordan en regional genåbning potentielt kunne gennemføres. 

En yderligere genåbning har været diskuteret ugen igennem, da de daglige smittetal har været lave gennem længere tid. Helt aktuelt var det dog eleverne i 0.-4. klasses tilbagevende til skolen mandag i denne uge, der rigtigt har fået sat gang i blusset. 

Ved denne lejlighed afviste statsminister Mette Frederiksen (S) ellers, at der ville blive åbnet yderligere op inden de nuværende restriktioner udløber i slutningen af februar. 

Disse tre ting regnes der på

Der er særligt tre ting, som eksperterne regner på forud for mødet med partiernes sundhedsordførere. 

Det er en tilbagevending til skolen for de ældste elever, en delvis åbning af detailhandlen og visse udendørs aktiviteter, der måske kan få lov til at åbne igen. 

"Det vil ikke være til at bære, hvis vi skal vente på, at den sidste mørkerøde kommune får tallet ned, før vi kan åbne landet op. Der bliver vi nødt til at se mere regionalt på det, men det er ikke helt nemt. Det er noget, vi skal gå varsomt til," fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke torsdag til TV2.

Hvad kriterierne for at en given kommune, region eller by har så få smittede, at en regional genåbning kan komme på tale, vides endnu ikke. 

Partiernes sundhedsordførere mødes med Magnus Heunicke klokken 10 fredag formiddag. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne