Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

550 millioner brugere - socialt medie vil indføre brugerbetaling

Medier

19/09/2023 14:14

J. Bøgen

Det er bare den seneste omvæltning i rækken.

Elon Musk har indikeret, at X, tidligere kendt som Twitter, forbereder sig på at opkræve alle brugere for at få adgang til platformen.

Det skriver det britiske medie The Guardian.

X-ejeren sagde, at opførelse af en betalingsmur omkring virksomheden vil afværge de bots, eller automatiserede konti, der er blevet en bugbear for Musk.

I et møde med Benjamin Netanyahu foreslog den israelske premierminister, Teslas administrerende direktør og verdens rigeste person, at X ville opkræve sin brugerbase.

I øjeblikket opkræver Twitter kun brugere for sin abonnementstjeneste X Premium, som tilbyder frynsegoder såsom et verificeret kontomærke og koster $11 om måneden i USA for iPhones og £11 i Storbritannien.

"Vi går over til at have en lille månedlig betaling for brug af systemet," sagde Musk.

Til kamp mod falske profiler

Musk sagde, at bots koster "en brøkdel af en krone" at oprette, og tilføjede, at en hævning af omkostningerne ved en konto til "et par dollars eller noget" kunne afskrække softwareoperatørerne.

Han tilføjede: "Plus, hver gang en bot-skaber ville lave en anden bot, ville de have brug for en anden ny betalingsmetode."

Musk sagde også, at X havde 550 millioner månedlige brugere, der genererede op til 200 millioner indlæg om dagen. Tidligere havde platformen målt sin brugerbase ved en anden metode, indtægtsgivende daglige aktive brugere, som lå på 238 millioner, før Musk købte virksomheden i oktober 2022.

Musk har rejst udsigten til en betalingsmur, da platformen kæmper mod et forankret fald i reklamer, dens vigtigste indtægtskilde. Musk har sagt, at en annoncørboykot, ansporet af bekymringer over hans ledelse af platformen og dens håndtering af upassende eller hadefuldt indhold, har fået annonceomsætningen til at falde med 60 procent.

Ytringsfrihed og antisemitisme

Musks samtale med Netanyahu blev omtalt som en diskussion om teknologi og kunstig intelligens, men den vendte hurtigt til ytringsfrihed og antisemitisme midt i beskyldninger om, at X ikke gjorde nok for at tackle racistiske ytringer på platformen.

Netanyahu sagde, at han håbede, at Musk ville finde måder inden for rammerne af det første ændringsforslag til at slå ned på antisemitisme og andre former for had på X.

"Jeg opfordrer jer og opfordrer jer til at finde balancen," sagde Netanyahu. "Det er en hård en."

Musk har brugt sin konto på X til at sige, at han er "for ytringsfrihed, men imod antisemitisme af enhver art".

Mest Læste

Annonce